Οι... παικταράδες, αυτοί που δεν ακούμπησαν και η... παύλα

Γιώργος Ζαΐρης19 Δεκεμβρίου 2022

«Ο ΠΑΟΚ θα κάνει μεταγραφή τον Ιανουάριο και πόσες;» Η πιο συχνή ερώτηση μετρώντας αντίστροφα για την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου από τους φίλους του Δικεφάλου που έχουν τη δική τους αγωνία. Αλλωστε σε κάθε ομάδα του πλανήτη, κάθε κατηγορίας, πάντα αυτή η ερώτηση κυριαρχεί και αυτό αν μη τι άλλο είναι καλοδεχούμενο.

Στον ΠΑΟΚ υπάρχει ένας λόγος παραπάνω για να αγωνιά ο κόσμος αφού αφενός ο ίδιος ο Μπότο μέσα από τη συνέντευξη που έδωσε από την Λάρνακα ανέλυσε και τα στοιχεία του ποδοσφαιριστή που ψάχνει η ομάδα ενώ και ο Λουτσέσκου στην κουβέντα που είχε με τον αθλητικό διευθυντή παρουσία και του Γιώργου Σαββίδη είχε συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα και περιμένει εξελίξεις.

Προφανώς και η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου είναι μικρής διάρκειας και δεν έχει σχέση με αυτή του καλοκαιριού. Ομως αν έχεις κάνει προεργασία, έχεις ξεκάθαρη στόχευση μπορείς να πετύχεις διάνα.

Η «Μ» και το Metrosport.gr, θυμήθηκαν τις μεταγραφές που έχει κάνει ο ΠΑΟΚ επί εποχής Σαββίδη σε κάθε χειμερινή περίοδο. Μήνα Ιανουάριο ήρθε ο Πρίγιοβιτς, ο Ινγκασον, ο Σφιντέρσκι, ο Σέρτζιο Ολιβέιρα, ο Μίσιτς ακόμη και ο Κρμέντσικ με τον Μπάμπα που βοήθησαν τα μέγιστα για την κατάκτηση του Κυπέλλου απέναντι σοτν Ολυμπιακό.

Υπήρχαν φυσικά και μεταγραφικές περίοδοι τον Ιανουάριο όπου ήρθαν... καράβια παικτών χωρίς να «ακουμπήσουν».

Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε πως επί εποχής Σαββίδη τον Ιανουάριο του 2020 ο ΠΑΟΚ δεν έκανε ούτε μια μεταγραφή επικαλούμενος το financial fair play, στερώντας από τον τότε προπονητή της ομάδας, τον Αμπέλ Φερέιρα τη δυνατότητα να έχει περισσότερες επιλογές στο ρόστερ του.

Συνολικά 31 ποδοσφαιριστές φόρεσαν τα ασπρόμαυρα από το 2013 μέχρι σήμερα στις μεταγραφικές περιόδους του Ιανουαρίου.

Ιανουάριος 2013

Ο Ιβάν Σαββίδης είχε ως διακαή πόθο να ενισχύσει την ομάδα με Ελληνες διεθνείς και είχε ξεχωρίσει την περίπτωση του Κώστα Κατσουράνη. Ο διεθνής μέσος βάζει την υπογραφή του και αυτή ήταν η μια από τις έξι μεταγραφές. Είχε αποκτηθεί επίσης ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς, ο Τσαρλς Ιτάνζ, ο Σεκού Ολίσε, ο Αμπντούλ Καμαρά και ο Γκόρντον Σίντελφελντ.

Ιανουάριος 2014

Σε αντίθεση με την περασμένη χρονιά, ο Δικέφαλος αυτή τη φορά «αγοράζει» μόνο από το εξωτερικό και δεν αποκτά κάποιον Ελληνα. Η μεταγραφή που έκανε αίσθηση έστω και αν ήταν με τη μορφή δανεισμού ήταν αυτή του Μπίμπρας Νάτχο που είχε κάνει μια σπουδαία καριέρα κυρίως στη Ρωσία. Εκείνη την περίοδο τρεις Ολλανδοί έρχονται στην Τούμπα και ερίναι οι Χέντβινγκες Μαντούρο, Μάαρτεν Μάρτινς και Ντάνι Χουσέν. Επίσης ο ΠΑΟΚ αποκτά για το κέντρο της άμυνας τον Χουάν Ινσαουράλδε και για την εστία του τον Μίκαελ Γκσμπούρνινγκ.

Ιανουάριος 2015

Με προπονητή τον Αγγελο Αναστασιάδη στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ο ΠΑΟΚ προχωρά στην απόκτηση τριών ποδοσφαιριστών. Ενας εξ’ αυτών είναι ο Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος που αγωνιζόταν στην Σουηδία. Επίσης αποκτήθηκε ένας ακόμη κεντρικός αμυντικός, ο Ρικάρντο Κώστα ενώ για το κέντρο, ο Δικέφαλος επέλεξε να ενισχυθεί με τον Νομπόα.

Ιανουάριος 2016

«Μένουμε Ελλάδα». Μόλις δυο μεταγραφές και αυτές από την εγχώρια αγορά κάνει η ομάδα. Ο ΠΑΟΚ αποκτά από τον Ατρόμητο τον Δημήτρη Χατζηισαϊα ενώ προχωρά και στη απόκτηση του Μάρκου Βελλίδη.

Ιανουάριος 2017

Με τον Βλάνταν Ιβιτς στο τιμόνι της ομάδας, εκείνη η μεταγραφική περίοδος μπορεί να χαρακτηριστεί και ως μια από τις πιο πετυχημένες σε επιλογές επί εποχής Σαββίδη. Αρκεί απλά να αναφέρουμε το όνομα του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Η ιστορία γνωστή και τα κατορθώματα του Σέρβου επιθετικού έχουν μείνει στην ιστορία. Ο ΠΑΟΚ αποκτά επίσης από τον Παναιτωλικό τον Αμρ Ουάρντα ενώ ο Πέδρο Ενρίκε ενισχύει τα άκρα της επίθεσης. Επίσης έρχεται στην Τούμπα και ο Λάζαρος Λάμπρου καθώς ο ΠΑΟΚ τον αποκτά από τον Ηρακλή. Λίγους μήνες αργότερα ο ΠΑΟΚ πανηγυρίζει το πρώτο του Κύπελλο επί εποχής Σαββίδη κερδίζοντας την ΑΕΚ με 2-1 στον τελικό του Πανθεσσαλικού.

Ιανουάριος 2018


Πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Δεν είναι αυστηρή η κριτική μας αλλά η πραγματικότητα. Ο Αζεβέδο έρχεται για να ενισχύσει το δεξί άκρο της άμυνας αλλά ελάχιστα ματς έχουμε να θυμόμαστε. Ο Τιμπό Μουλέν ποτέ δεν προσαρμόστηκε στην Τούμπα ενώ ο νεαρός Μιχόγεβιτς δεν επιβεβαίωσε τον τίτλο του ταλέντου στο κέντρο της άμυνας.

Ιανουάριος 2019

Ο Πρίγιοβιτς φεύγει για την Αλ Ιτιχάντ και ενώ ο ΠΑΟΚ είναι μπροστά στην βαθμολογία οδηγώντας την κούρσα του Πρωταθλήματος αήττητος. Ο Ιβάν Σαββίδης έχει τη δική του αγωνία και δικαιολογημένα αλλά η άφιξη του Κάρολ Σφιντέρσκι είναι η καλύτερη λύση και αποδείχθηκε στην πορεία. Φορά τα ασπρόμαυρα και ο Ινγκι Ινγκασον που είναι πλέον η «κολώνα» στην άμυνα του Δικεφάλου. Επίσης έρχεται ο Γιόσιπ Μίσιτς που η προσφορά του στην ομάδα ήταν ανεκτίμητη και εκ διαμέτρου αντίθετη με τη συμπεριφορά της ΠΑΕ προς το πρόσωπο του όταν αντιμετώπισε το πρόβλημα υγείας. Σημείο αναφοράς και η απόκτηση με τη μορφή δανεισμού του Σέρτζιο Ολιβέιρα. Ενός ποδοσφαιριστή που ήρθε στον ΠΑΟΚ για έξι μήνες ώστε να «κλειδώσει» το Πρωτάθλημα με ένανα ακόμη ποιοτικό παίκτη.

Ιανουάριος 2020

Ποτέ στην ιστορία του Δικεφάλου δεν υπήρξε μεταγραφική περίοδος χωρίς την απόκτηση έστω και ενός ποδοσφαιριστή. Ομως τον Ιανουάριο του 2020 ο Αμπέλ Φερέιρα δεν είδε κάποιο νέο πρόσωπο να έρχεται στην προπόνηση. Ο ΠΑΟΚ δεν απέκτησε ποδοσφαιριστή καθώς το financial fair play είχε επισκιάσει τα πάντα πάνω από την Τούμπα. Αυτό άλλωστε είχε πει αργότερα και ο Αμπέλ Φερέιρα όταν στο τέλος εκείνης της μεταγραφικής περιόδου είχε ερωτηθεί σχετικά.

Ιανουάριος 2021

Δυο μεταγραφές που αποδείχθηκαν κομβικές ώστε ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας μέσα στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Ολυμπιακό. Δανεικοί και οι δυο, πρόλαβαν όμως να προσφέρουν πολλά πράγματα. Ο Μπάμπα Ραχμάν έρχεται από την Τσέλσι για το αριστερό άκρο της άμυνας και ο Κρμέντσικ για την κορυφή της επίθεσης. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το γκολ του στον τελικό; Επίσης ο ΠΑΟΚ αποκτά τον σπουδαίο Σίτζι Καγκάβα. Σπουδαίος πριν όμως φορέσει τα ασπρόμαυρα αφού στην Τούμπα ποτέ δεν άφησε το αποτύπωμα του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.