Οι οπαδοί της Παρί που δεν αξίζουν το μεγαλείο του Μέσι και ο Αργεντίνος που γνώριζε το ρίσκο

Κωστής Παναγιώτου17 Μαρτίου 2022

Μια ομάδα που ιδρύθηκε πριν 51 χρόνια και πριν μια δεκαετία μπήκε στο παγκόσμιο χάρτη του ποδοσφαίρου δεν αξίζει να έχει στο ρόστερ της τον άνθρωπο, που εντός αγωνιστικού χώρου, άλλαξε τη σύγχρονη ιστορία του ποδοσφαίρου.

Και για να προλάβω πολλούς, όχι δεν το καταλάβαμε τώρα αυτό, αλλά δεν γίνεται τα προβλήματα του γαλλικού συλλόγου να τα πληρώνουν οι ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα ο Λιονέλ Μέσι, οποίος βρίσκεται στο Παρίσι έξι μήνες.

Οι φίλοι της Παρί Σεν Ζερμέν καλό θα ήταν να είχαν πράξει αναλόγως όταν έβλεπαν του ιδιοκτήτες από το Κατάρ να παίρνουν την ομάδα τους και κάθε χρόνο να ξοδεύουν ένα πακτωλό χρημάτων για να κατακτήσουν το Champions League, γιατί για τους εγχώριους τίτλους δεν χρειαζόταν ούτε ο Μέσι, ούτε ο Νεϊμάρ, ούτε ο Ντοναρούμα.

Ο Μέσι το καλοκαίρι υπέγραψε την αποτυχία του

Το καλοκαίρι η παραμονή του Αργεντινού στη Βαρκελώνη και στη Μπαρτσελόνα ήταν από τα πιο καυτά θέματα της αθλητικής ειδησιογραφίας. Όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης ασχολούταν με το μέλλον του.

Τελικά τα οικονομικά προβλήματα του συλλόγου σε συνδυασμό με τους περιορισμούς από την ισπανική λίγκα ανάγκασαν τους «μπλαουγκράνα» και τον ποδοσφαιριστή να ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους.

Την επόμενη μέρα της απόφασης αυτής ξεκίνησαν οι φήμες και η μεταγραφολογία για το ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του. Λίγες ομάδες μπορούσαν να καλύψουν τα οικονομικά θέλω του Μέσι και μια από αυτές ήταν η Παρί, στην οποία και κατέληξε.

Υπογράφοντας στη γαλλική ομάδα ο Αργεντινός έβαζε ταυτόχρονα και την υπογραφή του στην αποτυχία. Το αναφέραμε και πριν, η απόκτηση ποδοσφαιριστών τέτοιου επιπέδου είχαν ως στόχο η ομάδα να κατακτήσει επιτέλους το πολυπόθητο Champions League, οπότε ο Μέσι ήξερε εξ αρχής πως αν αποτύχει η Παρί να βάλει στην τροπαιοθήκη της το CHL, θα του κολλούσαν την ταμπέλα του αποτυχημένου.

Όχι στα μάτια των φίλων του ποδοσφαίρου, που έχουν μάθει να κρίνουν τους παίκτες από τη συνολική τους παρουσία, αλλά από τους οπαδούς του γαλλικού συλλόγου που πίστευαν πως η έλευσή του υπογράφει και την επιτυχία.

Τελικά η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε ο αποκλεισμός στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση να έρθει από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ότι συνεπάγεται αυτό για το παρελθόν του Αργεντινού στην Ισπανία.

Από τα δάκρυα του αποχαιρετισμού… στην απογοήτευση της Αντονέλα

Το μεσημέρι της Κυριακής (13/3) η Παρί υποδεχόταν τη Μπορντό για το γαλλικό πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης, αλλά τους φίλους της ομάδας ποσώς τους ενδιέφερε τι συμβαίνει εντός των τεσσάρων γραμμών.

Σε κάθε άγγιγμα της μπάλας είτε του Μέσι, είτε του Νεϊμάρ οι οπαδοί αποδοκίμαζαν κα χλεύαζαν τους δύο ποδοσφαιριστές. Στις κερκίδες του Parc des Princes βρέθηκε και η σύζυγος του Μέσι, Αντονέλα.

Ο φωτογραφικός φακός την έπιασε να κοιτάζει απογοητευμένη το κοινό που γιούχαρε τον 34χρονο. Σκεπτόμενη, ίσως, και την επιλογή του άντρα της να φορέσει τη φανέλα του γαλλικού συλλόγου, αλλά και τα δάκρυα του συζύγους της όταν αποχαιρετούσε τους «μπλαουγκράνα».

Όπως είναι λογικό, την επόμενη μέρα τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για επιστροφή του Μέσι στη Μπαρτσελόνα και πως ο ίδιος ζήτησε από τον πατέρα του, οποίος είναι και ο μάνατζέρ του, να μιλήσει με την πρώην ομάδα για να εξετάσουν το ενδεχόμενο της επιστροφής του.

Τα σενάρια αυτά μπορεί να είναι τόσο μακρινά, όσο και κοντινά. Ποιος περίμενε εξάλλου την αποχώρησή του από τους Καταλανούς; Οπότε ας κρατήσουμε μικρό καλάθι και ας περιμένουμε τις εξελίξεις.

Τελικά το μεγαλείο του Μέσι έφτασε στο τέλος του;

Παρακολουθώντας την εικόνα του στους αγώνες με την Παρί αντιλαμβάνεσαι πως τα καλά χρόνια του «Pulga» έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ο χρόνος είναι αμείλικτος, ακόμα και σε ανθρώπους που το ταλέντο ξεπερνάει κάθε φαντασία.

Πάντως ο Μέσι θα μπορούσε να μας χαρίσει ακόμη στιγμές ποδοσφαιρικής μαγείας, κοιτώντας σαν 8χρονα παιδιά που βλέπουν το είδωλο τους στις οθόνες.

Η προσαρμογή του στη Γαλλία και στα νέα δεδομένα ζωής έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό της επίδοσή του στο χορτάρι. Εξάλλου και ο ίδιος είχε παραδεχτεί πως αντιμετωπίζει προβλήματα προσαρμογής και λογικό μετά από 21 χρόνια στη Βαρκελώνη.

«Πρέπει να ομολογήσω ότι είμαι ακόμα λίγο χαμένος. Πρέπει να γνωρίσω την πόλη για να βρω τον δρόμο μου λίγο πιο εύκολα. Είχα τις συνήθειές μου στη Βαρκελώνη, γνώριζα κάθε περιοχή, πήγαινα συχνά στα ίδια μέρη», είχε δηλώσει τους πρώτους μήνες στο Παρίσι.

Ο Λιονέλ Μέσι μπορεί να μην βρίσκεται στην καλύτερη περίοδο της καριέρας του και να θυμίζει μια σκιά του εαυτού του, αλλά οι στιγμές που μας έχει χαρίσει δεν ξεγράφονται και κάποιος πρέπει να το θυμίσει στους φίλους της Παρί.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.