Οι οπαδοί που ξέρουν πώς να αγαπούν την ομάδα τους

Στέλιος Γρηγοριάδης17 Αυγούστου 2021

Αγαπητή Metrosport

Συνήθως αποφεύγω να διαβάζω σχόλια οπαδών κάτω από τα ρεπορτάζ των ιστοσελίδων. Εκνευρίζομαι γιατί σχεδόν πάντα καταλήγουν σε ανόητες διαμάχες μεταξύ οπαδών αντιπάλων ομάδων. Βλέπετε, είναι πολλοί εκείνοι που ηδονίζονται με το να φυτρώνουν εκεί που δεν τους σπέρνουν και να προκαλούν σε ξένα χωράφια.

Οποτε, όμως, κάνω τον κόπο να προσπεράσω τις κοκορομαχίες και να μείνω στην ουσία των τοποθετήσεων των οπαδών της ομάδας στην οποία αφορά ένα ρεπορτάζ, καταλήγω ΠΑΝΤΑ στο συμπέρασμα ότι ο φίλαθλος κόσμος είναι ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ, ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ και ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ. Τουλάχιστον στην πλειονότητά του. Διότι, κακά τα ψέματα, υπάρχει και μία μεινότητα, που αποτελείται από τους μόνιμα προκατειλημμένους και εμπαθείς, που μόνο να αμφισβητούν και να κατακρίνουν ξέρουν και από τους αφελείς αιθεροβάμονες, που κάνουν το λάθος να νομίζουν ότι αγάπη για την ομάδα είναι να τα βλέπουν μονίμως όλα όμορφα κι ωραία.

Τις προάλλες, διάβασα πολλά σχόλια με αφορμή τη δημοσιοποίηση του ενδιαφέροντος του ΠΑΟΚ για τον Σουηδό Βίκτορ Κλάεσον. Και ευχήθηκα να τα διάβασαν και οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, για να καταλάβουν, αν δεν το ξέρουν ήδη, σε ΠΟΙΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΟΣΜΟ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ.

Από την επισήμανση ότι “αποδεικνύεται πως το σκάουτινγκ του ΠΑΟΚ εξαντλείται σε παίκτες ομάδων που τις αντιμετωπίσαμε” και τη διαπίστωση “υπάρχουν πολλά κενά ακόμη στο ρόστερ”, μέχρι και την απόλυτη βεβαιότητα “μην περιμένετε τίποτε μέχρι τις 31 Αυγούστου, ΠΑΟΚ είσαι, αυτό δεν χαλάει”, φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ αντιλαμβάνονται πολύ καλά τι συμβαίνει στην ομάδα τους και πώς λειτουργεί το όλο σύστημα.

Προσοχή: Δεν διάβασα ούτε έναν να κατηγορεί τον Ιβάν, ή τον Λουτσέσκου. Τους αποδέχονται και τους δύο, τους σέβονται και τους πιστεύουν. Αλλά, ταυτόχρονα, δεν κλείνουν τα μάτια στις δυσλειτουργίες, που, για ένα ακόμη καλοκαίρι, γίνονται τροχοπέδη στην ΕΓΚΑΙΡΗ και ΑΛΗΘΙΝΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ της ομάδας.

Εννοείται ότι μια απόδειξη για την οξυδέρκεια της πλειονότητας του κόσμου του ΠΑΟΚ δόθηκε (για πολλοστή φορά) από την πρόσφατη, λιτή, αλλά ουσιώδη ανακοίνωση της “Θύρας 4”, που κατέληγε με την παραίνεση “αλλάξτε ρότα”. Οι συνδεσμίτες στηρίζουν τον πλοιοκτήτη, στηρίζουν και τον πλοίαρχο, αλλά βλέπουν ότι αυτή την εποχή το καράβι αρμενίζει στραβά και διατυπώνουν την ανησυχία και τις ενστάσεις τους με τον πιο εύσχημο τρόπο. Αλλωστε, μέσα σε μία μόνο πρόταση, επισημαίνουν το μεγάλο πρόβλημα και δείχνουν πόσο ρεαλιστές είναι: “Το – ήδη απο τον περασμένο χρόνο – ελλιπές ρόστερ είναι ακόμα άδειο, βασικές ανανεώσεις δεν έχουν γίνει και οι μεγάλοι σε μ.ο. ηλικίας παίκτες γίνονται κατά ένα χρόνο μεγαλύτεροι. Υπό αυτές τις συνθήκες (ελπίζουμε τα πράγματα να αλλάξουν τις επόμενες μέρες δραστικά) είναι ανώφελο να μιλάμε για τίτλους και διακρίσεις”.

Διαφωνεί κανείς;

ΥΓ. Αυτοί είναι οι οπαδοί που ΞΕΡΟΥΝ πώς να αγαπούν την ομάδα τους. Είναι οι οπαδοί που αναγνωρίζουν τις αδυναμίες, που τις υπογραμμίζουν έγκαιρα και που πιέζουν για να ξεπεραστούν πριν έρθει η συμφορά...

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.