«Γι' αυτό διαφέρουν ο αγωνιστικός χώρος της Τούμπας και του Βικελίδης»

Metrosport Team10 Σεπτεμβρίου 2021

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο τεχνικός σύμβουλος χλοοτάπητα της Grassform, Αντώνης Γκριμότσης, εταιρείας με έδρα το Αγρίνιο. Ο κ.Γκριμότσης μίλησε για τη διαφορά των ψυχρόφιλων και των θερμόφιλων γηπέδων, εξήγησε τη δουλειά που έχει γίνει στους χλοοτάπητες στα ελληνικά γήπεδα, ενώ τόνισε και τη διαφορετική αντιμετώπιση που έγινε σε γήπεδα όπως του ΠΑΣ, του Παναιτωλικού και της Λαμίας.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

Τι διαφορά έχουν τα ψυχρόφιλα και τα θερμόφιλα γήπεδα: «Αυτή είναι μία από τις καινοτομίες που φέραμε φέτος. Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει την ζωή μας και επηρεάζει και τους αγωνιστικούς χώρους. Αυξάνονται οι θερμοκρασίες και έχουμε λιγότερη βροχή, αν και σε κάποιες μέρες έχουμε έντονες βροχοπτώσεις. Το πρόβλημα που είχαμε γιατί γίνονται βούρκοι τα γήπεδα, και το καλοκαίρι είναι καμένα. Αλλάξαμε τις ποικιλίες στις θερμόφιλες περιοχές και στη διακοπή τον Νοέμβριο ξανασπέρνουμε και την άνοιξη ξανά το ίδιο. Αυτό χρειάζεται χρήματα και προσωπικό εξειδικευμένο. Αυτό βελτιώνει τα γήπεδα και οι παίκτες δεν αιφνιδιάζονται όταν παίζουν σε οποιαδήποτε γήπεδα».

Για το γήπεδο του ΠΑΣ, του Παναιτωλικού και της Λαμίας: «Είναι μεγάλες οι βροχοπτώσεις στις πόλεις αυτών των ομάδων, γιατί έχουν σε ένα μήνα όσο βροχή έχει όλο τον χρόνο η Αθήνα. Χρειαζόμασταν ειδική αντιμετώπιση, τα Γιάννινα έκαναν μια σημαντική επένδυση».

Για τη συνεργασία των ομάδων: «Οι ομάδες είχαν εξαιρετική συνεργασία μαζί μας. Εγώ βρήκα υψηλό επίπεδο στελεχών στις ομάδες, είμαι εντυπωσιασμένος από τη συνεργασία μας αλλά βέβαια όλα θα φανούν στο γήπεδο. Στα Γιάννινα έγινε μια συνολική αναβάθμιση, έγινε αλλαγή στα αποστραγγιστικά συστήματα, αγόρασε δύο φωτιστικά σώματα που λειτουργούν για να αναπτύσσουν το χορτάρι σε συνθήκες σκιάς και σε χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτά τα φωτιστικά τα είχαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός και φέτος τα αγόρασε και ο Αρης. Δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τη φύση, προσπαθούμε να φτιάξουμε τα γήπεδα με τις ανάλογες συνθήκες».

Για τη διαφορά στους χλοοτάπητες στο Κλ.Βικελίδης και στη Τούμπα: «Το Χαριλάου έχει θερμόφιλο γιατί έχει ένα μεγάλο κομμάτι σκιασμένο και αγόρασε φωτιστικά σώματα, η Τούμπα έχει ψυχρόφιλο γιατί έχει διαφορετικό προσανατολισμό και την βλέπει περισσότερο ο ήλιος. Δύο αντικρουόμενα πράγματα δεν σημαίνει ότι δεν είναι και σωστά».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.