Οι ομάδες πήραν τα συμβόλαια, η κεντρική διαχείριση παραπέμφθηκε στις καλένδες

Δημήτρης Κανελλάκης01 Σεπτεμβρίου 2021

Τα συμφώνησαν λέει οι ομάδες της Super League 1 χθες και αύριο θα επικυρώσουν τις συμφωνίες τους ώστε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα οριστικά στις 11 Σεπτεμβρίου.

Φοβερή επιτυχία... Στις 31 Αυγούστου ξεπέρασαν προβλήματα και διαφωνίες που θα έπρεπε να είχαν ξεπεραστεί εδώ και χρόνια.

Διότι το θέμα των τηλεοπτικών, ειδικά, το θέμα της κεντρικής διαχείρισης, δηλαδή, έπρεπε να είναι λυμένο εδώ και πάρα πολύ καιρό. Οχι να σέρνεται και να αποτελεί αφορμή για να καθυστερεί η έναρξη του πρωταθλήματος, ή να το επικαλούνται κάποιες ομάδες και το χρησιμοποιούν για να ασκήσουν πίεση και να κερδίσουν ό,τι μπορούν περισσότερο.

Ένα θέμα, βέβαια, το οποίο εξακολουθεί να είναι σε εκκρεμότητα και καμία απολύτως σιγουριά δεν μπορεί να υπάρχει ότι θα το δούμε να οριστικοποιείται και να εφαρμόζεται, επειδή στη χθεσινή ανακοίνωση της λίγκας γίνεται μια αναφορά περί «προφορικής ομοφωνίας για τηλεοπτική κεντρική διαχείριση από τη μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο»

Δυστυχώς για το πρωτάθλημά μας, κι αυτά είναι πράγματα που τα έχουμε πει και γράψει πάρα πολλές φορές, η κεντρική διαχείριση πολύ δύσκολα θα γίνει πραγματικότητα, καθώς δεν την θέλουν κάποιες από τις μεγάλες ομάδες.

Δεν θέλουν κάποιες από τις μεγάλες ομάδες να χάσουν ένα μέρος από τα έσοδά τους, ώστε να αυξηθούν αντιστοίχως τα έσοδα των μεσαίων και μικρότερων ομάδων, να έχουν έτσι αυτές το περιθώριο να αποκτήσουν καλύτερους παίκτες και μέσω αυτής της οδού να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος.

Κι όσο κάποιες από τις μεγάλες ομάδες θα μένουν σταθερές σε αυτή τη θέση, τόσο η κεντρική διαχείριση δεν θα επιτυγχάνεται και οι μεσαίες και μικρότερες ομάδες θα μένουν επί ξύλου κρεμάμενες, ψάχνοντας να βρούνε τρόπο, μέσα από πιέσεις σαν κι αυτές που ζήσαμε αυτό το καλοκαίρι, για να μην μείνουν άστεγες, αρχικά, και να εξασφαλίσουν, στην συνέχεια, ένα καλό τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Όλο αυτό το σκηνικό καθιστά αναγκαία τη νομοθετική παρέμβαση της Πολιτείας, παρά το γεγονός ότι, κατά την άποψή μου, δεν είναι καθόλου λογικό σε έναν συνεταιρισμό ανωνύμων εταιρειών η -όποια- κυβέρνηση να αποφασίζει και να επιβάλλει πώς θα κανονίσουν τα οικονομικά τους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.