Οι Μπλέιζερς στον δρόμο των Λέικερς

Metrosport Team16 Αυγούστου 2020

Μία ήττα θα τους οδηγούσε σε αγώνα «do or die» μερικές ώρες μετά και πάλι απέναντι στους εξαιρετικά αξιόμαχους Γκρίζλις. Οι Μπλέιζερς ωστόσο δεν ήθελαν να μπλέξουν σε μία τέτοια διαδικασία. Νίκησαν σε ματς που έγινε αργά το βράδυ στο ματς «play in» με 126-122, κατέλαβαν την 8η θέση στη Δύση και θα αντιμετωπίσουν στην πρώτη φάση των πλέι οφ του ΝΒΑ τους Λέικερς.

Το παιχνίδι είχε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εξέλιξη και κρίθηκε στο τέλος του όταν και μίλησαν οι μεγάλες προσωπικότητες των Μπλέιζερς. Ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ με μεγάλα σουτ -είχε 29 πόντους- και ο Καρμέλο Άντονι με ένα τρίποντο που ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη στα 20'' και ενώ είχε αστοχήσει στα πρώτα πέντε που επιχείρησε έγραψαν τον επίλογο μιας ιστορίας που έγραψαν ο Ντέιμιαν Λίλαρντ (31 πόντοι, 10 ασίστ) και ο Γιουσούφ Νούρκις (22 πόντοι, 21 ριμπάουντ). Ο Βόσνιος μάλιστα έπαιξε παρότι λίγο νωρίτερα έμαθε ότι πέθανε η γιαγιά του από κορωνοϊό.

Οι Γκρίζλις πάλεψαν ως το τέλος αλλά δεν τα κατάφεραν παρότι προσπάθησαν ο Τζα Μοράντ (35 πόντοι, οχτώ ασίστ) και ο Γιόνας Βαλαντσιούνας (22 πόντοι, 17 ριμπάουντ).

Έτσι Λέικερς και Μπλέιζερς θα αναμετρηθούν στην πρώτη φάση των πλέι οφ για να τεθούν αντιμέτωποι στην post season για μόλις δεύτερη φορά ο Λεμπρόν Τζέιμς με τον Καρμέλο Άντονι. Η πρώτη ήταν το 2012 όταν ο πρώτος απέκλεισε τον δεύτερο όμως αμφότεροι είχαν μέσο όρο 27,8 πόντων σε εκείνη τη σειρά.


Αναλυτικά τα ζευγάρια των πλέι οφ και η πορεία προς τους τελικούς...


Τα πλέι οφ αρχίζουν αύριο με την αναμέτρηση των Νάγκετς με τους Τζαζ στις 20:30 ώρα Ελλάδας. Στις 23:00 ώρα Ελλάδας οι Ράπτορς θα κοντραριστούν με τους Νετς ενώ στη 1:30 τα ξημερώματα της Τρίτης οι Σέλτικς θα παίξουν με τους Σίξερς και στις 4:00 οι Κλίπερς με τους Μάβερικς. Η προσπάθεια των Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αρχίσει την Τρίτη στις 20:30 ώρα Ελλάδας κόντρα στους Μάτζικ
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.