Οι Μπακς έγραψαν ιστορία με μυθικό Αντετοκούνμπο

Metrosport Team20 Ιουνίου 2021

Η βραδιά ήταν ιστορική για τους Μιλγουόκι Μπακς που κατάφεραν να νικήσουν τους Νετς στην παράταση στο Μπρούκλιν με 115-111, για να κάνουν το 4-3 και να προκριθούν στους τελικούς της Ανατολής στο ΝΒΑ!

Τα «ελάφια» έφτασαν στη νίκη-πρόκριση χάρη στη μνημειώδη εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο που είχε 40 πόντους με 15/24 σουτ, 8/14 βολές, 13 ριμπάουντ και πέντε ασίστ ενώ πολύτιμή ήταν η προσφορά των Κρις Μίντλετον με 23 πόντους, 10 ριμπάουντ, έξι ασίστ, πέντε κλεψίματα και Μπρουκ Λόπεζ με 19 πόντους, οχτώ ριμπάουντ και τέσσερις τάπες.

Για τους Νετς δεν έφτανε ο Κέβιν Ντουράντ που είχε 48 πόντους αλλά με 17/36 σουτ και έχοντας 0/6 στην παράταση. Ακόμη 22 αλλά με 2/12 τρίποντα είχε ο Τζέιμς Χάρντεν και 17 με 11 ριμπάουντ ο Μπλέικ Γκρίφιν.


Γιάννης: «Θέλω να είμαι σπουδαίος»


Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν έκρυβε μετά το ματς τον ενθουσιασμό του παρά την καταπόνηση μιας μεγάλης σειράς: «Πονάω λίγο αλλά θέλω να είμαι σπουδαίος. Έπρεπε να τα δώσουμε όλα, στο τέλος της ημέρας, είπαμε στους εαυτούς μας ότι ήταν ευκαιρία να κερδίσουμε. Θα δούμε με ποιον θα παίξουμε στους τελικούς και θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και εκεί».

Ο Έλληνας σούπερ σταρ έγινε ο 4ος μετά τους Τζέρι Ουέστ και Τιμ Ντάνκαν με 40+ πόντους, 10 ριμπάουντ και 5+ ασίστ σε Game 7.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Μπακς είχαν μέχρι σήμερα ρεκόρ 0-15 σε σειρές best of 7, στις οποίες βρέθηκαν πίσω με 2-0!

Ο Κέβιν Ντουράντ έγινε ο 5ος παίκτης στην ιστορία με 30+ πόντους σε Game 7 μετά τους Λεμπρόν Τζέιμς, Έλτζιν Μπέιλορ, Λάρι Μπερντ και Τζέρι Ουέστ. Οι 48 πόντοι που σημείωσε είναι οι περισσότεροι από οποιονδήποτε σε Game 7 στην ιστορία των πλέι οφ του ΝΒΑ.

Αυτή ήταν η τρίτη φορά σε Game 7 των πλέι οφ που δύο αντίπαλοι έφτασαν σε 40άρα, μετά το 1963 και τους Σαμ Τζόουνς, Όσκαρ Ρόμπερτσον και το 2008 με τους Πολ Πιρς και Λεμπρόν Τζέιμς.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.