«Ποιος θα δώσει 30-40 εκ. ευρώ για ένα πρωτάθλημα με τέτοιο προϊόν;»

Metrosport Team29 Απριλίου 2020

Οι 13 ΠΑΕ της Super League 1, με εξαίρεση τον Ολυμπιακό που ψήφισε λευκό, θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει επιστροφή στην κεντρική διαχείριση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. 

Με αφορμή αυτό, φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» ο δημοσιογράφος και πρώην διευθύνων σύμβουλος στην ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης και ανέλυσε τις σκέψεις του για όσα προέκυψαν σήμερα από το διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Δεν είναι σοβαρή η εξέλιξη της κεντρικής διαχείρισης. Δεν νομίζω να βοηθήσει το προϊόν. Η αγορά έχει τους δικούς της κανόνες και αποφασίζει μόνη της πόσα χρήματα θα διατεθούν για ένα προϊόν. Όλα τα ζυγίζει. Κοιτάει την ποιότητα του προϊόντος και τι ζήτηση έχει. Θα σας πω ένα παράδειγμα. Ο καθένας μπορεί να πουλάει μάσκες για τον κορωνοϊό. Αν είναι καλές θα τις αγοράσουν όλοι, αν όχι κανένας. Έχω διαπραγματευτεί πολλές φορές στο παρελθόν για το θέμα της κεντρικής διαχείρισης και επαναλαμβάνω η αγορά αποφασίζει για το πού θα επενδύσει τα χρήματά της. Η σημασία έχει τι πουλάω, τι ποιότητα και τι παράγει και ποιος θα το αγοράσει. 

Είδαμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέτρεψε την απόφαση Τσίπρα-ΕΡΤ να δοθούν χρήματα στις ομάδες. Δεν μπορώ να φανταστώ να έρθει τώρα η τωρινή κυβέρνηση και να ζητήσει από τη δημόσια τηλεόραση να δώσει χρήματα στους συλλόγους. Όλες οι εταιρίες κλείνουν και ποιος σ΄ αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας θα έρθει και να δώσει 30-40 εκατ. ευρώ το χρόνο για ένα Πρωτάθλημα; Εγώ θεωρώ παίρνονται αποφάσεις για την κεντρική διαχείριση για να καλυφθούν άλλα πράγματα. 

Εγώ δεν πιστεύω ότι τα παιχνίδια θα γίνουν χωρίς κόσμο, καθώς πιστεύω θα βρεθεί το εμβόλιο για τον ιό. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω γιατί σε ένα εστιατόριο να πηγαίνει το 50% των πελατών κα στο γήπεδο όχι. Οι μεγάλες ομάδες θα χάσουν από αυτό κι όχι οι μικρές. Οι μεγάλοι δεν έχουν μάθει να χάνουν. Πρέπει να βρεθεί λύση και να συμφέρει τους πάντες. Δεν μιλάμε για φιλανθρωπικό ίδρυμα, αλλά αυτό που ξέρω είναι όποιος έχει λεφτά συμμετέχει, όποιος δεν έχει μένει έξω. Πρέπει να χτιστεί η αξιοπιστία του προϊόντος και να γίνει πιο ελκυστικό».

Ακούστε το ηχητικό

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.