Οι κρίσιμες ώρες στον ΠΑΟΚ για καθοριστικές αποφάσεις

Metrosport Team26 Ιουλίου 2020

Από σήμερα ως και την 30η Ιουλίου που είναι προγραμματισμένη η πρώτη προπόνηση των παικτών του ΠΑΟΚ στο αθλητικό κέντρο της Νέας Μεσημβρίας, η διοίκηση και ο αθλητικός διευθυντής καλούνται να λάβουν καθοριστικές αποφάσεις για την επόμενη σεζόν.

Η πιο σημαντική από όλες, είναι αυτή που έχει σχέση με την συνεργασία του ΠΑΟΚ με τον Φερέιρα. Θα μείνει ο Πορτογάλος ή όχι; Μέχρι χθες το βράδυ το κλίμα ήταν αρνητικό, υπήρχαν διεργασίες και επαφές με άλλους προπονητές, όμως δεν είχε ανακοινωθεί κάποια απόφαση. Την ίδια στιγμή ο Πορτογάλος γνωρίζει, πως συνεχίζει κανονικά.

Παράλληλα οι Σαββίδης και Ρέμπε καλούνται να λάβουν τις τελικές αποφάσεις για τους Βιεϊρίνια και Μαουρίσιο. Για την παραμονή των δύο έμπειρων παικτών, υπάρχει μία αρχική θετική εισήγηση, όμως με τα οικονομικά δεδομένα που θέλει το κλάμπ (συμβόλαια με ετήσιες απολαβές μικρότερες του ενός εκατομμυρίου ευρώ) και όχι με υψηλότερες απολαβές που συζητούν οι παίκτες.

Επίσης ανεξάρτητα με το τι θα γίνει με το θέμα του προπονητή, (μείνει ή φύγει ο Φερέιρα) προέχει η ενίσχυση της ομάδας στην μεσαία γραμμή, εκεί όπου υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις, όπως και στην κορυφή της επίθεσης.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα θέματα που απασχολούν τους εκπροσώπους του ΠΑΟΚ. Πάμε όμως να δούμε πιο ειδικότερα τι συμβαίνει:

Όλα ανοιχτά για τον Φερέιρα

Ποια είναι τα δεδομένα που ισχύουν για τον Πορτογάλο προπονητή; Η «Μ» έχει το ρεπορτάζ και δίνει συνέχεια σήμερα. Ο Αμπέλ Φερέιρα βρίσκεται στην πατρίδα του, με την οικογένειά του και αυτό που γνωρίζει, όπως έλεγε, είναι πως θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη στις 29 Ιουλίου καθώς την επόμενη ημέρα είναι προγραμματισμένη η πρώτη προπόνηση των παικτών, για την νέα αγωνιστική περίοδο, στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας. Ωστόσο κανείς, εντός του ΠΑΟΚ, μέχρι χθες, δεν έβαζε το χέρι του στο… «Ευαγγέλιο», πως ο Φερέιρα θα συνεχίσει την θητεία του, βάσει του συμβολαίου που έχει συνάψει. Και το οποίο, θυμίζουμε, είναι ηγεμονικό. 

Τα τελευταία 24ωρα καταγράφηκαν συζητήσεις με ξένους προπονητές, με τον Όλαφ Ρέμπε να έχει το γενικό πρόσταγμα από την οικογένεια Σαββίδη, προκειμένου να καταλήξει στον «εκλεκτό». Μέχρι χθες το βράδυ δεν είχε διαρρεύσει, εάν από τις επαφές που έγιναν δεδομένα τις τελευταίες ώρες, προέκυψαν οριστικά αποτελέσματα. Δηλαδή αν ο ΠΑΟΚ κατέληξε σε συμφωνία με έναν εκ των τεχνικών που βρίσκονται στην λίστα του Ρέμπε, προκειμένου να αντικαταστήσει τον Φερέιρα. Η ουσία είναι, πως την τελική απόφαση, όπως είναι αυτονόητο, θα λάβει ο Ιβάν Σαββίδης και ο γιός του Γιώργος, σε συνεργασία με τον γερμανικό αθλητικό διευθυντή.

Εάν δεν πειστεί η τριάδα, για την ετοιμότητα του νέου προπονητή και κυρίως πως μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ομάδας για την επίτευξη των υψηλών στόχων της νέας σεζόν, τότε το πλέον πιθανότερο είναι να παραμείνει ο Πορτογάλος. Παρότι, αυτή την στιγμή δεν έχει αρκετούς υποστηρικτές, εντός της ομάδας.

Η τελική συμφωνία ΠΑΟΚ – Σπόρτινγκ

Είναι επίσης ξεκάθαρο πως το θέμα της αγοράς των δικαιωμάτων του Μίσιτς από τον Δικέφαλο θα προχωρήσει μόλις ανάψει το πράσινο φως ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου. Η τελική συμφωνία του ΠΑΟΚ με την Σπόρτινγκ θα επιτευχθεί μόλις δοθεί το ΟΚ από τον μεγαλομέτοχο.

Όπως δήλωσε χθες στο Metropolis 95,5 ο γνωστός Πορτογάλος δημοσιογράφος Μιγκέλ Κορέιρα, η διοίκηση της Σπόρτινγκ Λισαβόνας δεν θα σταθεί εμπόδιο στην οριστικοποίηση της μετακίνησης του Μίσιτς στον ΠΑΟΚ. Μάλιστα ο Κορέιρα είπε μεταξύ των άλλων: «Γνωρίζω ότι η διοίκηση της Σπόρτινγκ είναι θετική στο ενδεχόμενο να παραχωρηθεί ο Γιόσιπ Μίσιτς στον ΠΑΟΚ, παρά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Το πιο πιθανό, είναι να ισχύσει η αγορά του παίκτη από την ομάδα της Θεσσαλονίκης με το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ. 

Δηλαδή, να δώσει ο ΠΑΟΚ ένα εκατομμύριο ευρώ μέσα στο καλοκαίρι και το υπόλοιπο του ποσού, να δοθεί το Φθινόπωρο, όταν αρχίσει το νέο Πρωτάθλημα. Και ο Μάριο Μπράνκο, ο πρώην αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ έπαιξε ουσιαστικό ρόλο, στις διαπραγματεύσεις που έχουν γίνει, για να επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στις δύο ομάδες. Η πληροφόρηση που έχω, είναι πως ο Μίσιτς θα ανήκει στον ΠΑΟΚ».

  • Αυτά είναι μόνο μερικά από τα θέματα, καθώς ο σχεδιασμός για την νέα σεζόν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.