Οι Κλίπερς έχουν παλμό – Μείωσαν στο 2-1 τους Τζαζ

Metrosport Team13 Ιουνίου 2021

Λένε ότι τα μονά παιχνίδια σε σειρές πλέι οφ είναι τα πιο κρίσιμα. Στην περίπτωση του ζευγαριού των Τζαζ με τους Κλίπερς για τα ημιτελικά της δυτικής περιφέρειας στο ΝΒΑ αυτό είναι δεδομένο. Με νίκη οι Τζαζ θα έκαναν το 3-0 και θα τελείωναν ουσιαστικά τη σειρά. Οι Κλίπερς απέδειξαν όμως ότι έχουν παλμό.

Η σειρά μεταφέρθηκε στο Λος Άντζελες και εκεί οι Κλίπερς κυριαρχώντας στα μεγαλύτερα διαστήματα αλλά μέσα από μία εντυπωσιακή τέταρτη περίοδο στη διάρκεια της οποίας έκαναν επιμέρους σκορ 38-23, επικράτησαν με 132-106.

Για τους νικητές ο Καουάι Λέοναρντ είχε 34 πόντους με 14/24 σουτ, 12 ριμπάουντ και πέντε ασίστ ενώ 31 πόντους με 12/24 σουτ και πέντε ασίστ είχε ο Πολ Τζορτζ. Σημαντική ήταν η προσφορά των Μπατούμ και Τζάκσον με 17 πόντους ο καθένας.

Ο Λέοναρντ είχε για τρίτη φορά σε ματς πλέι οφ 30+ πόντους, 10+ ριμπάουντ και 5+ ασίστ με τους Κλίπερς ενώ όλοι οι άλλοι παίκτες στην ιστορία της ομάδας είχαν συνολικά δύο τέτοιες επιδόσεις (ο Μπλέικ Γκρίφιν και ο Έλτον Μπραντ από μία).

Για τους Τζαζ που δεν μπόρεσαν να αμυνθούν με τον τρόπο που επέβαλλε ο αγώνας, ο Ντόνοβαν Μίτσελ είχε 30 πόντους με 11/24 σουτ, πέντε ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ. Έγινε μάλιστα ο τρίτος παίκτης στην ιστορία των πλέι οφ μετά τους Κλέι Τόμπσον και Στεφ Κάρι με πέντε εύστοχα τρίποντα σε τέσσερα σερί ματς πλέι οφ.

Ακόμη ο Τζόε Ίνγκλις είχε 19 και ο Ρούντι Γκομπέρ 12 με 10 ριμπάουντ για τους Τζαζ...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.