Οι κινήσεις του Άρη μετά το ban της FIFA

Metrosport Team09 Μαΐου 2020

Σύσκεψη κορυφής θα γίνει σήμερα Σάββατο (9/5) στον Άρη μετά την απόφαση της FIFA για απαγόρευση μεταγραφών για έναν χρόνο.

Σε αυτήν θα συμμετάσχουν ο Θεόδωρος Καρυπίδης και τα νομικά επιτελεία της ΠΑΕ Άρης αλλά και της ΕΠΟ που επίσης θα προσφύγει στο CAS.

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν πλέον το δικαίωμα προσφυγής στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάνης για να ανατρέψουν την απόφαση της FIFA για το ban λόγω οφειλών της παλιάς ΠΑΕ Άρης προς τους ποδοσφαιριστές Σιστόν, Ούμπιντες, Πορτίγια και έναν ατζέντη.

Στο CAS ο Άρης θα έχει την ευκαιρία να αναλύσει την νομική διάσταση του θέματος (άλλες εταιρίες, διαφορετικό ΑΦΜ) επικαλούμενος και σχετική νομολογία που υπάρχει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάνης από παλιότερες αποφάσεις.

Οι «κιτρινόμαυροι» θα ζητήσουν εκδίκαση με τη μορφή του κατεπείγοντος ώστε να έχει απόφαση εντός διμήνου και να μην τεθεί σε κίνδυνο και η επόμενη σεζόν.

Ήδη η παραμονή του ban έχει σημάνει συναγερμό στην Αλκμήνης καθώς ο Άρης κινδυνεύει με αποψίλωση του ρόστερ.

Το προσεχές καλοκαίρι λήγουν 14 συμβόλαια ποδοσφαιριστών και πρέπει να ξεκαθαρίσει αν οι «κιτρινόμαυροι» είναι σε θέση να προβούν σε ανανεώσεις πριν τη λήξη τους στις 30 Ιουνίου. Το νομικό τμήμα να ισχυρίζεται ότι βάσει της απόφασης υπάρχει αυτό το δικαίωμα.

Αν μάλιστα συνεχιστεί το Πρωτάθλημα, είναι απαραίτητο να γίνει πράξη η βούληση της FIFA για αυτόματη επέκταση συμβολαίων μετά τις 30 Ιουνίου, ειδάλλως ο Άρης θα ξεμείνει από ποδοσφαιριστές.

Τέλος, για τον Άρη υπάρχει και το μνημόνιο της ΕΠΟ με τη FIFA. Σε αυτό οι «κιτρινόμαυροι» ζήτησαν να συμπεριληφθεί και το θέμα των διαφορετικών ΑΦΜ και να δοθεί μια οριστική λύση στις οφειλές της προηγούμενης ΠΑΕ, αναγνωρίζοντας η FIFA τι ισχύει στο ελληνικό δίκαιο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.