Οι καταστροφικές συνέπειες για την Μάντσεστερ Σίτι μετά την τιμωρία

Metrosport Team15 Φεβρουαρίου 2020

Σοκ σε όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη προκάλεσε η απόφαση - «βόμβα» της UEFA για διετή αποκλεισμό της Μάντσεστερ Σίτι από τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω παραβίασης των κανόνων του Financial Fair Play.

Είναι δεδομένο πως οι συνέπειες από τη συγκεκριμένη ποινή θα είναι αλυσιδωτές και θα έχουν προεκτάσεις εκτός από την ίδια την ομάδα και στην Premier League.

Πρέπει να σημειωθεί, πάντως, πως η ποινή δεν είναι τελεσίδικη, αφού η Μάντσεστερ Σίτι έχει δικαίωμα προσφυγής στο CAS και, όπως ανακοινώθηκε, αναμένεται να το εξασκήσει.

Σε περίπτωση, πάντως, που η ποινή παραμείνει οι συνέπειες θα είναι πολλές τόσο σε οικονομικό επίπεδο αλλά και αγωνιστικά στην Premier League.

Κατ’ αρχάς ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός θα σημάνει ότι δεν θα έχει κανένα αντίκρισμα η θέση της στο Πρωτάθλημα και επομένως το ένα εκ των τεσσάρων εισιτηρίων για το Champions League θα το καταλάβει η πέμπτη ομάδα της βαθμολογίας.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά του συλλόγου, η ζημία ενδέχεται να ξεπεράσει σε σύνολο τα 200 εκατ. ευρώ. Ο υπολογισμός προκύπτει από τις χορηγίες που θα χάσει το κλαμπ, το λαμβάνειν από την πορεία της στο Champions League που δεν θα μπει στον τραπεζικό της λογαριασμό (περίπου 40 εκατ.), ενώ παράλληλα θα περιοριστεί η δυνατότητα της για δυνατές μεταγραφές, χωρίς την προϋπόθεση της εξόδου στην διοργάνωση.

Επίσης, θεωρείται πολύ πιθανό ο Πεπ Γκουαρντιόλα όσο και αρκετοί βασικοί παίκτες να αναζητήσουν άλλη ποδοσφαιρική στέγη, γεγονός που θα κάνει τη ζημιά ακόμη μεγαλύτερη αγωνιστικά και κατά συνέπεια και οικονομικά.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.