Οι καραμπόλες στην ενδεκάδα και τα πολλαπλά μηνύματα

Βασίλης Μάστορας23 Ιανουαρίου 2020

Η παροιμία λέει ότι “από το αγκάθι βγαίνει ρόδι” κι αυτή η παροιμία ταιριάζει στη διαχείριση του ρόστερ του Αρη από τον Μίκαελ Ενινγκ. Ο Γερμανός δεν έδειχνε μεγάλη εμπιστοσύνη στον Λάρσον κι έτσι προτιμούσε να έχει τον Σουηδό στον πάγκο. Τον παίκτη που κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο ήταν από τους πυλώνες της προσπάθειας του Αρη να κερδίσει ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Ο Λάρσον σαφώς και δεν ήταν ευχαριστημένος με την εξέλιξη, αλλά η υπομονή του δικαιώθηκε. Η αποβολή του Ιντέγε από τον αγώνα με την ΑΕΚ υποχρέωσε τον Ενινγκ να χρησιμοποιήσει τον Λάρσον σε θέση φορ, επιλογή η οποία αποδείχθηκε κερδισμένο λαχείο. Ο Σουηδός τα πήγε περίφημα κι έτσι ο Γερμανός προπονητής όταν τελείωσε η τιμωρία του Αφρικανού πάντρεψε τους δύο παίκτες στην επίθεση. Η ανάγκη λοιπόν υποχρέωσε τον Ενινγκ να αλλάξει τον σχηματισμό της ενδεκάδας, κάτι το οποίο δεν επρόκειτο να κάνει αν δεν πιεζόταν από την απουσία του Ιντέγε.

Ο Ενινγκ σκέφτεται σήμερα το σενάριο να χρησιμοποιήσει τον Ντιγκινί μαζί με τον Λάρσον στην επίθεση και πάλι λόγω της απουσίας του Ιντέγε. Η επιλογή αυτή μέχρι τώρα δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη του Γερμανού προπονητή. Και όχι μόνο αυτό. Ο Ντιγκινί “ζέστανε” σε πολλούς αγώνες τον πάγκο καθώς ο Ενινγκ είχε άλλες προτεραιότητες για τις θέσεις της επίθεσης. Αποτέλεσμα; Η δυσαρέσκεια του να τον οδηγήσει μέχρι την πόρτα της εξόδου. Τελικώς παράμεινε στην ομάδα κι έτσι σήμερα είναι υποψήφιος να πάρει ακόμη μία καλή ευκαιρία η οποία, όπως στην περίπτωση του Λάρσον, μπορεί να αποτελέσει χρήσιμη εναλλακτική λύση για τον Ενινγκ. Κι αν βγει η επιλογή, σε αγώνες που θα κριθούν πολλά για μία θέση στην 6άδα ο Αρης θα έχει πολύτιμη βοήθεια.

Στην ουσία Λάρσον και Νιτγκινί θα έχουν ευνοηθεί από τις… καραμπόλες, όπως και ο Αρης, καθώς ο Ενινγκ δύσκολα θα επιχειρούσε αλλαγές στο σχηματισμό.

Συγχρόνως όμως η εξέλιξη αποτελεί και ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.

Από την έντυπη έκδοση της Μetrosport

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.