Οι ΗΠΑ επικήρυξαν με 10 εκατομμύρια δολάρια την ηγεσία του Ιράν

Metrosport Team14 Μαρτίου 2026

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Παρασκευή (13/3) ότι προσφέρουν αμοιβή έως και 10 εκατομμύρια δολάρια σε όποιον παράσχει πληροφορίες σχετικά με κορυφαίους αξιωματούχους του Ιράν, συμπεριλαμβανομένου του νέου ανώτατου ηγέτη της χώρας.

Η ανακοίνωση έγινε μέσω του προγράμματος Rewards for Justice του Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, το οποίο απηύθυνε δημόσια έκκληση για πληροφορίες σχετικά με «Ιρανούς τρομοκρατικούς ηγέτες».

Μεταξύ των προσώπων για τα οποία ζητούνται πληροφορίες βρίσκεται και ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, καθώς και στελέχη που συνδέονται με το Σώμα Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), τον ισχυρό στρατιωτικό και ιδεολογικό μηχανισμό της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι πληροφορίες που θα παρασχεθούν ενδέχεται να καταστήσουν τους πληροφοριοδότες επιλέξιμους ακόμη και για πρόγραμμα μετεγκατάστασης για λόγους ασφαλείας.

Το αμερικανικό υπουργείο υποστηρίζει ότι οι αξιωματούχοι αυτοί «διοικούν και κατευθύνουν διάφορες μονάδες του IRGC, το οποίο σχεδιάζει, οργανώνει και εκτελεί τρομοκρατικές ενέργειες σε όλο τον κόσμο».

Οι αξιωματούχοι που αναφέρονται στην ανακοίνωση

Μεταξύ των Ιρανών αξιωματούχων για τους οποίους ζητούνται πληροφορίες περιλαμβάνονται:

  • Εσμαΐλ Χατίμπ, υπουργός Πληροφοριών
  • Αλί Ασγάρ Χετζάζι, υποδιευθυντής επιτελείου
  • Γιαχία Ραχίμ Σαφάβι, υποστράτηγος
  • Εσκάνταρ Μομένι, ταξίαρχος
  • Αλί Λαριτζάνι, γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Μαζί και στο spotify

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.