Οι «γρίφοι» του Άρη και η επιστροφή στα παλιά

Metrosport Team11 Μαΐου 2022

Η τακτική προσέγγιση των αγώνων άλλαξε με τη λογική επίλυσης του βασικού αγωνιστικού προβλήματος του Αρη, στην πορεία όμως αυτή η απόφαση αποδείχθηκε λανθασμένη όχι μόνο γιατί δεν έφερε το γκολ που λείπει από αυτή την ομάδα αλλά οδήγησε και στην απώλεια των κεκτημένων!

Αυτός είναι ο λόγος του προσανατολισμού επιστροφής στα… παλιά, στο σημερινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας. Στο κάτω-κάτω της γραφής η αλλαγή του αγωνιστικού ρόλου συγκεκριμένων παικτών προς εξυπηρέτηση ενός σχήματος 4-4-2 δεν οδήγησε δα σε ουσιαστικό αποτέλεσμα. 

Ο Αρης δεν βρήκε κανένα γκολ σε open παιχνίδι στα Playoffs, αυτά που πέτυχε ήταν από στατικές φάσεις και επί της ουσίας το πλάνο του Χερμάν Μπούργος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πετυχημένο. Γιατί στην άμυνα ούτως ή άλλως είχε συνέπεια. 

Ισα-ίσα που χάθηκαν και μερικά κεκτημένα όπως το γεγονός ότι ο Αρης ήταν από τις κορυφαίες ομάδες από πλευράς τρεξιμάτων αλλά και παραγωγής φάσεων. Ως εκ τούτου, το ενδεχόμενο επιστροφής στο 4-2-3-1 που παίζει αυτή η ομάδα εδώ και δύο χρόνια φαντάζει ως το επικρατέστερο σενάριο. Δεν υπάρχει εξάλλου το υλικό για να δικαιολογηθεί η «βίαιη» αλλαγή που επιχειρήθηκε.

Μένει να φανεί, ποια θα είναι τα πρόσωπα καθώς λίγο το μικρό χρονικό διάστημα προετοιμασίας, περισσότερο η καταπόνηση ορισμένων παικτών και πολύ περισσότερο η αλλαγή στη διαδικασία προετοιμασίας, είναι στοιχεία που έχουν τη σημασία τους. 

Το πιθανότερο είναι να μην αλλάξει η αμυντική τετράδα αλλά με αλλαγή πτέρυγας από τους Σούντγκρεν, Εμπακατά, δηλαδή να καλύψει ο Σουηδός το αριστερό άκρο. Βέβαια, στο σκεπτικό ενεργοποίησης κάποιων παικτών οι οποίοι άνευ λόγου και αιτίας μπήκαν στη… ναφθαλίνη, ενδεχομένως να αποκτήσει ρόλο και ο Εμάνουελ Σάκιτς. 

Στη μεσαία γραμμή δεν υπάρχουν άλλες επιλογές πλην των Ματίγια, Ντουκουρέ οι οποίοι μάλιστα θα πρέπει να εμφανιστούν βελτιωμένοι σε σχέση με την εικόνα που είχαν με τον Ολυμπιακό. Εκπληξη μπορεί να υπάρξει στη θέση του επιτελικού μέσου (εφόσον επιβεβαιωθεί η επιστροφή στο 4-2-3-1 γιατί με τον Χερμάν Μπούργος πάντα πρέπει να υπάρχει επιφύλαξη) καθώς εκεί που ο Ματέο Γκαρσία έδειχνε βέβαιος, δεν αποκλείεται η ενεργοποίηση και του Φακούντο Μπερτόγλιο. 

Ο Αργεντίνος δεν χρησιμοποιήθηκε στα τελευταία τρία παιχνίδια κι έπαιξε μόλις εννιά λεπτά κόντρα στην ΑΕΚ, σε μια ακόμη απόφαση η οποία δεν έχει αιτιολογηθεί. Μαντσίνι, Ιτούρμπε και Καμαρά είναι δεδομένοι στην τριάδα της επίθεσης, εκτός κι αν ο 53χρονος τεχνικός αλλάξει σχέδιο και πάει ξανά στο 4-4-2 δίνοντας φανέλα βασικού στον Λούις Πάλμα. Μέχρι στιγμής όμως ο παίκτης από την Ονδούρα δεν έχει δικαιολογήσει τον χρόνο συμμετοχής του αλλά και τον ρόλο του…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.