«Οι Έλληνες λένε ψέματα για τον κορωνοϊό λόγω τουρισμού»

Metrosport Team30 Απριλίου 2020

Επίθεση εναντίον της Ελλάδας με εικασίες και υποψίες χωρίς βάση εξαπολύει η γερμανική εφημερίδα «Nordwest» με άρθρο της, το οποίο αναδεικνύει και η ελληνική εκδοχή της «Deutsche Welle».

Το άρθρο αναφέρεται στον χαμηλό αριθμό κρουσμάτων και θανάτων από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, τα οποία χαρακτηρίζει ως εξωραϊσμένη πραγματικότητα. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει: «Οι αριθμοί έχουν πολύ μικρή σχέση με την πραγματικότητα. Ο λόγος είναι ότι μέχρι τις 26 Απριλίου, ακριβώς 60 ημέρες μετά το πρώτο διαπιστωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα, είχαν διενεργηθεί 64.608 εργαστηριακά τεστ. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 1.000 τεστ την ημέρα. Είναι γελοία χαμηλό. Ακόμη είναι άγνωστο πόσα τεστ έγιναν περισσότερες φορές σε έναν άνθρωπο. Η Ελλάδα στον τομέα του κορωνοϊού δεν έχει δυνατότητες για τεστ. Ο Μητσοτάκης, ο Τσιόδρας και οι υπόλοιποι ενεργούν με το σκεπτικό "χωρίς τεστ δεν υπάρχουν και κρούσματα"».

Ο Σωτήρης Τσιόδρας απάντησε στους ισχυρισμούς του συντάκτη του άρθρου κάνοντας λόγο για εντελώς λανθασμένο συλλογισμό. Σημασία, όπως τονίζει, δεν έχει ο απόλυτος αριθμός των τεστ, αλλά η αναλογία τους με τον πληθυσμό.

Συνεχίζοντας, η γερμανική εφημερίδα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πίσω από όλα βρίσκεται η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να αναδείξει την Ελλάδα ως τη χώρα με την ιδανική αντιμετώπιση της πανδημίας στο πλαίσιο της προσπάθειας προσέλκυσης τουριστών.

«Πραγματικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ξεκινήσει να παρουσιάζει την Ελλάδα σαν έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό για ξένους τουρίστες. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης δεν παύει να διαλαλεί πως η Ελλάδα θα είναι ο μεγάλος κερδισμένος της κρίσης στη φετινή τουριστική χρονιά».

Το αξιοπερίεργο για το δημοσίευμα είναι ότι το υπογράφει ένας Έλληνας δημοσιογράφος ονόματι Φέρι Μπατζόγλου.

Και η εφημερίδα καταλήγει: «Συμπέρασμα: καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν εξαρτάται τόσο πολύ από τον τουρισμό όσο η Ελλάδα. Εάν δεν έρχονταν οι τουρίστες, οι οικονομικές συνέπειες για την Ελλάδα θα ήταν καταστροφικές. Μόλις η Ελλάδα είχε αρχίσει να ανακάμπτει. Αυτό για την Ελλάδα, τη βασίλισσα του χρέους στην Ευρώπη, είναι ένα σκληρό χτύπημα. Με τον ελληνικό μύθο για θριάμβους ενάντια στον κορωνοϊό θέλουν τώρα οι εξυπνάκηδες στην Αθήνα να σώσουν προφανώς ό,τι ακόμα σώζεται. Εάν κάτι τέτοιο είναι ανεύθυνο απέναντι στους τουρίστες, λίγο φαίνεται να τους νoιάζει».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.