«Οι Έλληνες έβαλαν πλάτη, και εναέριες περιπολίες την Κυριακή»

Metrosport Team16 Απριλίου 2020

Ο κορωνοϊός αλλάζει το Πάσχα. Οι εκκλησίες θα λειτουργούν κεκλεισμένων των θυρών και οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν στο σπίτι. Η αστυνομία θέλοντας να προλάβει τις μετακινήσεις και τις συγκεντρώσεις πολλών ατόμων λόγω των ημερών θα βρίσκεται στο δρόμο για ελέγχους. 

Ο Γ.Γ. Ειδικών Φρουρών, Σταύρος Μαροειδάκος, μίλησε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» υποστηρίζοντας ότι οι Έλληνες έχουν βάλει πλάτη ενώ παράλληλα τόνισε ότι την ημέρα του Πάσχα θα υπάρχουν ακόμη και εναέριες περιπολίες. 

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είμαστε οι κακοί της παρέας αλλά να ξέρετε ότι ο κόσμος ακούει. Εάν εξαιρέσεις ένα μικρό ποσοστό, οι Έλληνες έχουν βάλει πλάτες. Δεν θέλουμε να λειτουργήσουμε κατασταλτικά.

Δεν σας κρύβω ότι υπάρχει ανησυχία. Εμείς θέλουμε να μην υπάρχουν προστριβές. Ομάδες της ΔΙΑΣ θα περιπολούν, ειδικά στους ναούς. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα πάμε σε απαγόρευση της κυκλοφορίας. Υπάρχει κάποιοι γραφικοί με κάτι καλέσματα στο ίντερνετ. Αυτά χρήζουν ψυχιατρικής εξέτασης. Η δίωξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος είναι στις επάλξεις. Ο κόσμος δεν θα ακούσει τέτοιους γραφικούς τύπους.

Την Κυριακή θα είναι το δύσκολο κομμάτι. Ο Έλληνας έχει συνηθίσει να βρίσκεται με παρέες και με τους συγγενείς του. Εάν υπάρχουν δύο, τρία ή πέντε άτομα δεν θα προχωρήσουμε σε κατασταλτικά πράγματα. Εάν υπάρχουν καταγγελίες, όμως, είμαστε αναγκασμένοι να πηγαίνουμε.

Την Κυριακή θα υπάρχουν περιπολίες παντού, ακόμη και εναέριες. Ακόμη και τις κάμερες θα χρησιμοποιήσουμε. Θα επεμβαίνουμε με ευγένεια και με πειθώ και εάν υπάρξουν κάποιοι δύστροποι τότε θα αρχίσουν να μετρούν τα 150άρια.

Εάν αρχίζουν και σουβλίζουν αρνιά και είναι 20 άτομα θα επέμβουμε. Εάν μαζευτεί όλο το σόι θα υπάρξει πρόβλημα. Οι αστυνομικοί είναι παιδιά της κοινωνίας και θα είναι μακριά από τις οικογένειες τους».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.