Οι δύο Σέρβοι «απέναντι» στο ίδιο στοίχημα και στην ίδια... «απειλή»

Δημήτρης Μπούζας20 Ιουνίου 2021

Γιοβάνοβιτς και Μιλόγεβιτς αναλαμβάνουν μια πολύ δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή. Ενωσίτες και «πράσινοι» ποντάρουν στην εμπειρία τους και ελπίζουν στην ανασυγκρότηση τους.

Στο σκηνικό της νέας αγωνιστικής περιόδου οπωσδήποτε θα έχουμε πολλές διαφοροποιήσεις. Και οι οποίες θα αφορούν τόσο τον αριθμό και την ποιότητα των νεοαποκτηθέντων παικτών, όσο και την αντίστοχη εντυπωσιακή εικόνα με τις πολλές αλλαγές που ήδη έχουν συντελεστεί στους... πάγκους! 

Αυτό το τελευταίο θα μπορούσε να πει κανείς ότι τη συγκεκριμένη στιγμή επισκιάζει τις όποιες άλλες δραστηριότητες και εκδηλώσεις στο χώρο, με δεδομένη μάλιστα και την υποτονική κίνηση στο μεταγραφικό παζάρι, το οποίο βέβαια ελέγχεται σε απόλυτο βαθμό από τον Μίνο Ραϊόλα και τα «πιράνχας» - μανατζαρέους της πιάτσας. Λίγες οι συμφωνίες με δευτεροτριτοκλασάτους παίκτες. Στον αντίποδα οι «πωλήσεις» (όπως στην περίπτωση του Ολυμπιακού) μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Στο λιμάνι αν εξαιρέσουμε την θετική περίπτωση του Τικίνιο, επί μονίμου βάσεως τα κατευθυνόμενα ρεπορτάζ των ερυθρόλευκων ΜΜΕ, ασχολούνται με τις εξελίξεις (αν υπάρχουν και αν δεν υπάρχουν τις κατασκευάζουν), για μια εξάδα προσφορών σε τιμή ευκαιρίας ή σε τιμή – Ραϊόλα. Ο «χαμός»... των προτάσεων από ευρωπαϊκές ομάδες για τα προς πώληση «αστέρια» του λιμανιού, περιορίζεται δυστυχώς σε μία και μόνο περίπτωση και αυτή δεν είναι άλλη από το ενδιαφέρον για τον Σα που καταλήγει στην Γουλβς. 

Σχετικά με το σκηνικό των διαφοροποιήσεων στους πάγκους, είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε στην παρουσία των δύο Σέρβων έμπειρων προπονητών που αναλαμβάνουν τις δύο αποδιοργανωμένες ιστορικές αθηναϊκές ομάδες. Γιοβάνοβιτς και Μιλόγεβιτς επιδεικνύοντας μία σχετική γενναιότητα, αποφάσισαν να δοκιμάσουν τις αντοχές τους και την τύχη τους. Κι αυτό γιατί η πορεία των δύο ομάδων (ιδιαίτερα βέβαια του Παναθηναϊκού) δεν διαφέρει σε τίποτε από μια κινούμενη άμμο. Ως εκ τούτου κάποιοι χρακτηρίζουν την απόφαση τους τολμηρή και τους ίδιους να κινδυνεύουν γιατί είναι υποχρεωμένοι να μπουν στον... λάκκο με τα φίδια. Αυτή η απόφαση όμως μπορεί να ενέχει κινδύνους, αλλά στην περίπτωση μιας επιτυχίας θα ανεβάσει πολύ ψηλά τις μετοχές τους. 

Συνοψίζοντας μπορούμε να πούμε και να επαναλάβουμε ότι στη νέα αγωνιστική περίοδο το σκηνικό δεν θα είναι το ίδιο όπως το περσινό. Και σε αυτό αδιαμφισβήτητα σοβαρό ρόλο θα παίξει το κατά πόσο θα πετύχουν στο έργο τους οι δύο Σέρβοι, που ανέλαβαν την αποστολή να ανασύρουν από την απαξίωση και... την κινούμενη άμμο τις δύο ιστορικές ομάδες. Αν τα καταφέρουν σίγουρα θα έχουμε έναν ενδιαφέροντα ανταγωνισμό, κάτι που δεν υπήρχε ούτε σαν δείγμα στη χρονιά που περάσαμε. Στις αλλαγές των πάγκων που ήταν αρκετές, συμπεριλαμβάνεται κι αυτή που έγινε στον ΠΑΟΚ. Με τη διαφορά που είναι σαφέστατα και σημαντική, πως ο «νέος» κόουτς δεν είναι ουσιατικά νέος. Έχει καθίσει πρόσφατα στον ίδιο πάγκο κι έχει κερδίσει δύο νταμπλ (μαζί με το κλεμμένο πρωτάθλημα). Άλλωστε οι πρώτες κινήσεις του ήταν να διατηρήσει όλους τους παίκτες με τους οποίους πέτυχε τη μεγάλη υπέρβαση. Εκδήλωσε την επιθυμία η οποία και εκπληρώθηκε να μείνει άθικτη η «παλιοσειρά». Επιβεβαιώνοντας συγχρόνως αυτό που εξακολουθητικά τονίζει ότι «δεν έφυγε ποτέ από τον ΠΑΟΚ».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.