Οι δύο όψεις της ξαφνικής αποχώρησης του Τζέγκο

Γιώργος Στράντζαλης02 Φεβρουαρίου 2022

Απρόσμενα και κάπως ξαφνικά έκλεισε ο κύκλος του Τζέιμς Τζέγκο στον Αρη, με τον Αυστραλό μέσο να συνεχίζει την καριέρα του στην βελγική Έουπεν έως το 2023 και με την Κιτρινόμαυρη ΠΑΕ να δημοσιοποιεί την μεταγραφή του μέσα από μια λιτή ανακοίνωση, χωρίς όμως να γίνει γνωστό αν ο σύλλογος επωφελήθηκε κάποιο ποσό από αυτή τη μετακίνηση. Μία αποχώρηση που αποκάλυψε το βράδυ της Κυριακής η “Metrosport” και το metrosport.gr.

Το παιχνίδι Πρωταθλήματος με τη Λαμία (23/01) ήταν το τελευταίο του Τζέγκο κλείνοντας την 18άμηνη παρουσία του στον Αρη με 55 συμμετοχές (3.862’) και δύο ασίστ. 

Ενας κεντρικός μέσος που είχε βασικό ρόλο στο πλάνο του προπονητή και η παρουσία του στον νευραλγικό χώρο του κέντρου -τις περισσότερες φορές- λειτουργούσε αποτελεσματικά, ειδικά στο ανασταλτικό κομμάτι όπου είναι το δυνατό του σημείο.

Η αποχώρησή του από το Κιτρινόμαυρο ρόστερ ασφαλώς δημιουργεί κενό τη δεδομένη χρονική στιγμή με βάση τις επιλογές αλλά και την επικοινωνία που είχε αποκτήσει το δίδυμο Σάσα-Τζέγκο. 

Από την άλλη όμως, ήταν μία απόφαση που αποτέλεσε επιθυμία του ίδιου του ποδοσφαιριστή και την οποία επεξεργαζόταν τον τελευταίο καιρό. Αυτή είναι η μία από τις δύο όψεις που έχει η ξαφνική αποχώρηση του Αυστραλού.

“Κέρδη”

Το συμβόλαιο του με τον Αρη τελείωνε το προσεχές καλοκαίρι και στην πραγματικότητα οι Κιτρινόμαυροι δεν βρήκαν ποτέ κοινό σημείο επαφές μαζί του για να αισιοδοξούν ότι μπορεί να προκύψει επέκταση, ειδικά με τα οικονομικά δεδομένα που έθετε ο ποδοσφαιριστής. 

Ετσι, από τη στιγμή που προέκυψε το ενδιαφέρον από το Βέλγιο και ο Τζέγκο είχε την επιθυμία να δοκιμάσει κάτι καινούριο στην καριέρα του, ο Αρης δεν μπήκε εμπόδιο ξέροντας ότι σε λίγους μήνες ούτως ή άλλως θα τον έχανε. 

Από τη μεταγραφή του στην Έουπεν η ομάδα γλίτωσε το υπόλοιπο του συμβολαίου του, επωφελήθηκε έτσι κάποια χρήματα και επιπλέον άδειασε θέση ξένου, καθώς μετά την προσθήκη του Λουίς Πάλμα ξεπεράστηκε ο επιτρεπόμενος αριθμός των πέντε μη κοινοτικών παικτών στο ρόστερ. 

Που σημαίνει ότι σε κάθε αγωνιστική υποχρέωση της ομάδας κάποιος από τους μη κοινοτικούς έπρεπε να μένει εκτός αποστολής. Αυτή είναι η μία όψη της αποχώρησης του Τζέγκο από τον Αρη.

...και “απώλειες”

Η δεύτερη όψη αφορά καθαρά στο αγωνιστικό κομμάτι. Και σε αυτή την περίπτωση στοιχειοθετείται απώλεια. Πρόκειται για έναν κεντρικό μέσο, εν ενεργεία διεθνή με την Αυστραλία, από τον οποίο ο προπονητής ήξερε τι θα πάρει στο γήπεδο. 

Τίμιος, μαχητικός και με μεγάλη συνεισφορά στο κομμάτι της αναχαίτισης των επιθέσεων των αντιπάλων, που είχε την κατάλληλη επικοινωνία με τους “παρτενέρ του” και εν προκειμένω τον Σάσα δίπλα στον οποίον έκανε τις περισσότερες συμμετοχές, έχοντας αμφότεροι μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην περσινή πορεία πρωταθλητισμού που έκανε ο Αρης. 

Το πόσο μεγάλο θα είναι το κενό που αφήνει η ξαφνική αποχώρηση του Τζέγκο θα φανεί προϊόντος του χρόνου και αναλόγως της κατάστασης που θα παρουσιαστεί ο Ντουκουρέ, καθώς πλέον είναι μία από τις βασικές επιλογές για να τον αντικαταστήσει στο χώρο του κέντρου. 

Μέχρι όμως ο Αφρικανός να μπει… στο κλίμα, ο Άκης Μάντζιος αναγκαστικά θα ποντάρει στο δίδυμο Σάσα-Ματίγια περιμένοντας κυρίως από τον Ισπανό να δείξει συνέπεια και διάρκεια στο παιχνίδι του “πατώντας” στην γεμάτη εμφάνιση που έκανε στο Αγρίνιο. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.