Οι δύο μήνες του Μπούργος στον Άρη

Metrosport Team22 Απριλίου 2022

Ανήμερα της συμπλήρωσης δύο μηνών από την ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας του Αρη από τον Χερμάν Μπούργος η «Μ» και το metrosport.gr επιχειρούν να καταγράψουν μερικά από τα πεπραγμένα του Αργεντίνου τεχνικού ο οποίος έδειξε από τις πρώτες ημέρες ότι είναι μαθημένος σε διαφορετικό τρόπο δουλειάς.

Αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία του Αρη, ο Χερμάν Μπούργος είχε περιγράψει αυτή τη συνεργασία ως πρόκληση καριέρας και η αλήθεια είναι ότι αυτό επιβεβαιώνεται μέσα από πράγματα που δεν φαίνονται αλλά… ξεχωρίζουν.

 Οπως για παράδειγμα της συνήθειάς του να είναι αυτός που «στήνει» μια προπόνηση περιμένοντας τους ποδοσφαιριστές του στο χορτάρι υπό την έννοια ότι θέλει να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε οτιδήποτε αφορά την προετοιμασία των παικτών του. Οι προσωπικές συζητήσεις στις οποίες προχώρησε με σκοπό την αλλαγή ψυχολογίας του συνόλου λίγο πολύ ήταν αναμενόμενο, φάνηκε όμως ότι εντάσσεται και στις δικές του συνήθειες.

Οι βασικές αλλαγές φάνηκαν στον τρόπο χρησιμοποίησης των ποδοσφαιριστών. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, ο 53χρονος τεχνικός έδωσε ευκαιρίες σε όλους και κυρίως προσπάθησε να αναδείξει νέους πρωταγωνιστές με πιο τρανό παράδειγμα τον Σαλέμ Εμπακατά ο οποίος εκτόπισε τον Ντάνιελ Σούντγκρεν. 

Το ίδιο ισχύει και με τον Λούις Πάλμα καθώς ο 21χρονος από την Ονδούρα ουσιαστικά «αντικατέστησε» τον Μπαντού Ντιαγέ σε μια απόφαση η οποία ήταν ακόμη δυσκολότερη. Και οι δύο έδειξαν ότι ο έμπειρος προπονητής δεν λογαριάζει συμβόλαια αλλά τα χαρακτηριστικά των παικτών επιλέγοντας αυτά που θεωρεί ότι ταιριάζουν περισσότερο στο αγωνιστικό πλάνο του.

Αμυντικά, ο Μπούργος δεν προχώρησε σε βαθιές τομές καθώς βρήκε μια εξαιρετικά δουλεμένη ομάδα, αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να δουλέψει στην επίθεση καθώς έκρινε ότι εκεί βρίσκεται το βασικό πρόβλημα της ομάδας.

 Η αλλαγή συστήματος και τελικώς η επιλογή του 4-4-2 συνεχίζει να εκτιμά ότι αποτελεί μέρος της λύσης του προβλήματος. Στα οκτώ παιχνίδια που μετρά στον πάγκο του Αρη, η ομάδα του κέρδισε τα πέντε, σε δύο αναδείχθηκε ισόπαλη ενώ υπάρχει και η ήττα από τον Ολυμπιακό. Κυρίως όμως, έχει αρχίσει να βελτιώσει τη σχέση της με τα αντίπαλα δίχτυα καθώς έχει πετύχει 11 γκολ κι έχει τέσσερα παθητικό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.