Οι δύο μήνες του Χερμάν Μπούργος στον πάγκο του Αρη

Γιώργος Στράντζαλης24 Απριλίου 2022

Ο Χερμάν Μπούργος συμπλήρωσε δύο μήνες στον πάγκο του Αρη από την έναρξη της συνεργασίας του με τους Κιτρινόμαυρους και αν μη τι άλλο η παρουσία του, σε συνδυασμό με τα τελευταία αποτελέσματα της ομάδας, έχει προκαλέσει ενθουσιασμό αλλά και πίστη για την επίτευξη του στόχου της Ευρώπης μέσω της 3ης θέσης. 

Με τις δύο διαδοχικές σπουδαίες νίκες κόντρα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ο Αρης οδηγεί την κούρσα και βάσει εικόνας δείχνει να έχει το πάνω χέρι έναντι των βασικών του αντιπάλων.

Με τον Αργεντινό στον πάγκο ο Αρης μετράει μόλις μία ήττα, από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης την πρώτη αγωνιστική των Play off. Εχει κάνει πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες σε σύνολο οκτώ αγώνων. Μέσα σε αυτούς είναι και σημαντικές επιτυχίες σε ντέρμπι, όπως το σπάσιμο του αήττητου του Ολυμπιακού, το διπλό στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ και η πρόσφατη επιτυχία επί του ΠΑΟΚ στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. 

 Δηλαδή, οι Κιτρινόμαυροι “μάζεψαν” 17 βαθμούς από το σύνολο των 24 βαθμών που είναι το ανώτατο όριο, σε οκτώ ματς. Προτού αναλάβει ο Μπούργος την τεχνική ηγεσία, ο Αρης μέσα στο 2022 στα πρώτα 8 παιχνίδια Πρωταθλήματος είχε συγκεντρώσει μόλις εννέα βαθμούς. 

Αγωνιστικά έχει δημιουργήσει μια εξαιρετικά στιβαρή ομάδα, που έχει δεχτεί μόλις τέσσερα γκολ σε οκτώ παιχνίδια -τρία από τα οποία σημείωσε ο Ολυμπιακός σε δύο ματς. Αισθητή είναι και η βελτίωση στο επιθετικό κομμάτι. 

Ο Αρης στα οκτώ πρώτα παιχνίδια Πρωταθλήματος το 2022 είχε μείνει “άσφαιρος” στα έξι. Με τον Μπούργος στον πάγκο η ομάδα έχει απελευθερωθεί και σε κάθε περίπτωση έχει γίνει πιο αποτελεσματική στις τελικές προσπάθειες που δημιουργεί. 

Όχι πως λύθηκε το πρόβλημα, αλλά η συγκομιδή των 11 τερμάτων στους οκτώ αγώνες, ήτοι σχεδόν 1,3 γκολ ανά αγώνα, στοιχειοθετεί βελτίωση. Ενώ είναι φανερό ότι μετά τον μήνα του μέλιτος ο Μπούργος προσαρμόστηκε, αποφεύγει να ακολουθεί την πεπατημένη και κυρίως δεν φοβάται να δώσει ευκαιρίες και να πάρει ρίσκα. Είτε αυτά αφορούν στην αλλαγή σχηματισμού, είτε σε πρόσωπα. 

Ακόμη ένας βασικός παράγοντας που αναδεικνύει τη βελτίωση του Αρη σε συγκεκριμένους αγωνιστικούς τομείς είναι ότι η ομάδα βρίσκει πλέον γκολ από στατικές φάσεις. Πέτυχε τρία στα παιχνίδια κόντρα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ενώ στο προηγούμενο διάστημα ο τομέας αυτός περισσότερο πλήγωνε αμυντικά την ομάδα, παρά της έδινε βαθμούς. 

Ολο κι όλο ένα γκολ που έδωσε βαθμούς πήρε από στατική φάση. Εκείνο του Μπράμπετς στη Λαμία στον α’ γύρο του Πρωταθλήματος. Σε κάθε περίπτωση, μετά από δύο μήνες με τον Μπούργος στον πάγκο και την αγωνιστική βελτίωση της ομάδας, στον Αρη έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν και να αισιοδοξούν για την επίτευξη του στόχου της τρίτης θέσης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.