Οι δύο μεγάλοι στόχοι και η μεγάλη πίστη του Λουτσέσκου

Γιώργος Καστάνης15 Μαρτίου 2022

Ξεκίνησαν τα πλέι οφ, είναι βέβαιο ότι θα μας απασχολήσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό οι ομάδες που θα διεκδικήσουν τις προνομιούχες θέσεις για να συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την νέα περίοδο, όμως για τον ΠΑΟΚ, όπως είχαμε γράψει και στο πρόσφατο παρελθόν, υπάρχουν συγκεκριμένα διαμορφωθέντα δεδομένα.

Η κύρια επιδίωξη στο Πρωτάθλημα είναι η εξασφάλιση της δεύτερης θέσεως και συνάμα η ευρωπαϊκή συμμετοχή σε συνδυασμό με την μείωση της διαφοράς από τον Ολυμπιακό. Οι βασικοί στόχοι του ΠΑΟΚ όμως είναι ξεκάθαροι, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. 

Το Κύπελλο, εκεί που θέλει να φθάσει έως τον τελικό και να κατακτήσει το τρόπαιο και η πρόκριση επί της Γάνδης, για να βρεθεί σε αυτή την φάση ο Δικέφαλος στις «8» καλύτερες ομάδες της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, κάτι που θα αποτελέσει μία πολύ μεγάλη επιτυχία.

Το Κύπελλο και οι ημιτελικοί με τον Ολυμπιακό, αποτελούν τον ξεκάθαρο, ρεαλιστικό στόχο για να διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ ένα τρόπαιο, που δείχνει ότι το θέλει πολύ. Όταν οριστούν οι ημιτελικοί Κυπέλλου, θα έχουμε την ευκαιρία να γράψουμε περισσότερα, κρίνοντας και την αγωνιστική ετοιμότητα στην οποία θα βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, αλλά και ο αντίπαλός του.

Χρονικά πάντως, η προοπτική της ευρωπαϊκής πρόκρισης είναι άμεση. Μία πειστική εμφάνιση θα κληθεί να κάνει ο Δικέφαλος το βράδυ της Πέμπτης στην Γάνδη, να διασφαλίσει το μηδέν στην άμυνα, να πετύχει ένα γκολ στις ευκαιρίες που θα δημιουργήσει, προκειμένου να φθάσει στην μεγάλη επιτυχία. Και αμέσως μετά, εφόσον πετύχει αυτό τον στόχο, θα ανοίξει η όρεξη για την πορεία προς τους «4».

Είναι η μεγάλη ευκαιρία για να πλασαριστεί ο ΠΑΟΚ ακόμη υψηλότερα στο ranking της UEFA και παράλληλα να βοηθήσει την Ελλάδα, ως ο μοναδικός εκπρόσωπός της, να κρατήσει την 15η θέση. Δεν πρόκειται για μία εύκολη προσπάθεια, όμως το κίνητρο, όπως δήλωσε πρόσφατα ο Λουτσέσκου είναι τεράστιο. Ο Ρουμάνος δείχνει να πιστεύει ότι η ομάδα μπορεί να ζήσει μεγάλες στιγμές, περνάει αυτό το μήνυμα στα αποδυτήρια, αλλά στο τέλος της σεζόν θα ξέρουμε, εάν αυτή η πίστη που μεταδίδει, θα βγει αληθινή.

    Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

    Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
    Προτείνουμε
    This page might use cookies if your analytics vendor requires them.