Οι δεύτερες σκέψεις του Ραζβάν για όλα όσα είδε μέχρι σήμερα

Δημήτρης Μπούζας20 Ιουλίου 2021

Σίγουρα υπάρχει ακόμη δρόμος για να υποστηρίξει κανείς ότι η προετοιμασία των κυπελλούχων κλείνει τον κύκλο της. Η ολοκλήρωση της ασφαλώς κρίνεται και είναι ημιτελής, από τη στιγμή που υπήρξε μια αδικαιολόγητη – για μια ακόμη φορά – καθυστέρηση της αναγκαίας εκ των πραγμάτων ενίσχυσης του ρόστερ. 

Το ευχάριστο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι οι κινήσεις που έγιναν ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση, με τους νεοαποκτηθέντες να δείχνουν ότι μπορούν να βοηθήσουν άμεσα. Το ιδανικό βέβαια θα ήταν ο κόουτς να τους έχει όλους έγκαιρα. Και όταν λέμε όλους εννοούμε εκτός του Τέιλορ, του Ολιβέιρα και του Κούρτιτς κι αυτούς που όπως όλα δείχνουν θα προστεθούν, με διαμορφωμένη πλέον την άποψη (δεύτερη σκέψη) του Λουτσέσκου για εμβάθυνση του ρόστερ. Ο Ρουμάνος βλέπει πως ο ανταγωνισμός τη φετινή χρονιά θα είναι ιδιαίτερα σκληρός. 

Αυτό το τελευταίο αποτυπώνεται στην έντονη μεταγραφική δραστηριότητα όλων όσων διεκδικούν διακρίσεις κορυφής. Η παρουσία στην Ολλανδία και του Σλοβένου Κούρτιτς (εξαιρετική μεταγραφή) θα δώσει στο Ραζβάν την ευκαιρία να τον ενσωματώσει άμεσα στην αποστολή και να τον επιστρατεύσει από το πρώτο λεπτό που ο ίδιος θα του πει ότι είναι έτοιμος. Στα δύο φιλικά ο Ραζβάν «είδε πολλά» και προφανώς θα επιδιώξει να δει ακόμη περισσότερα στον υπόλοιπο χρόνο της προετοιμασίας μέχρι το πρώτο ευρωπαϊκό του παιχνίδι. 

Είναι αλήθεια ότι οι «πρώτες σκέψεις» του ενισχύθηκαν ή ακυρώθηκαν κατά περίσταση. Αξία έχουν ως εκ τούτου τώρα οι δεύτερες, με βασικότερη ανάμεσα τους αυτή που σηματοδοτεί την επιπρόσθετη μεταγραφική ενίσχυση του ρόστερ. Οι δύο διαφορετικές ενδεκάδες που χρησιμοποίησε σε κάθε αγώνα, αποτελούσαν ένα ελεύθερο και μεγάλο πεδίο επισημάνσεων και συμπερασμάτων για πρόσωπα, για σχήματα αλλά και για τακτικές. 

Στο παιχνίδι με τη Σαρλερουά επί παραδείγματι εντυπωσίασε η άψογη λειτουργία της αριστερής πτέρυγας του πρώτου ημιχρόνου, με τον Βιεϊρίνια και τον Ουάρντα να συνεργάζονται ιδανικά και να ικανοποιούν σε απόλυτο βαθμό. Η «πρώτη» του Ολιβέιρα συνδυάστηκε με ένα εξαιρετικό γκολ, ενώ ο Τέιλορ επιβεβαίωσε ότι μπορεί να αποτελέσει μια αξιόπιστη λύση. Κάποιοι νεαροί έστειλαν ενθαρρυντικά μηνύματα και κάποιοι άλλοι δεν δικαίωσαν τον Ραζβάν. Ωστόσο ένα μειονέκτημα που έκανε «μπαμ» ήταν η αδυναμία της άμυνας και του τερματοφύλακα στην επαναφορά της μπάλας και στη δημιουργία επίθεσης για να βγει αυτή εκτός περιοχής (προφανώς συνυπεύθυνοι είναι και οι χαφ). 

Συμπερασματικά θα έλεγε κανείς πως από εδώ και πέρα το ενδιαφέρον των φίλων του ΠΑΟΚ επικεντρώνεται στις «δεύτερες σκέψεις» του Ραζβάν, οι οποίες αφορούν αποκλειστικά την περεταίρω ενίσχυση του ρόστερ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.