«Οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν μπορούν να καλύψουν τα αιτήματα του ΠΑΟΚ»

Metrosport Team04 Μαΐου 2020

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο ασφαλιστής Σάκης Παζαρλής και με τα λεγόμενά του ανέδειξε το πόσο επικίνδυνο εγχείρημα είναι η επανέναρξη της Super League 1 εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο κ. Παζαρλής σχολίασε το αίτημα του ΠΑΟΚ για ασφαλιστική κάλυψη των ποδοσφαιριστών και του προσωπικού του έναντι του κινδύνου να κολλήσουν τον κορωνοϊό ή να τον μεταδώσουν σε τρίτους και όπως τόνισε δεν υπάρχουν διαθέσιμα ασφαλιστικά προϊόντα στην αγορά, τα οποία να καλύπτουν το σύνολο των αιτημάτων του ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, όπως υποστήριξε, τα διαθέσιμα ασφαλιστικά προϊόντα καλύπτουν το ενδεχόμενο προσβολής από τον κορωνοϊό, όχι όμως την αστική ευθύνη πιθανής μετάδοσής του σε τρίτους.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Μέχρι και σήμερα το 90% των ασφαλιστικών εταιρειών καλύπτουν και τον κορωνοϊό. Βλέποντας πώς πάει η διαδικασία, αν βρεθεί το εμβόλιο σε 3-4 μήνες, ενδεχομένως να αλλάξουν τα πράγματα. Σήμερα, όμως, τα ατομικά συμβόλαια καλύπτουν έναντι του κορωνοϊού. Σε ό,τι αφορά το δεύτερο κομμάτι, που είναι και το πιο σοβαρό, δεν υπάρχει τέτοιο προϊόν. Αν δηλαδή νοσήσει κάποιος και μεταδώσει τον ιό, δεν καλύπτουν οι ασφαλιστικές εταιρείες την αστική ευθύνη έναντι τρίτων. Από όσο ξέρω δεν έχει υπάρξει και αντίστοιχο προϊόν για άλλη τέτοια λοίμωξη στο παρελθόν. Υπάρχει ζήτηση από τα ξενοδοχεία για περιπτώσεις που ένας πελάτης κολλήσει τον ιό, όμως, καμία ασφαλιστική εταιρεία δεν έχει βγάλει τέτοιο προϊόν. Ούτε προβλέπεται να βγει για τους επόμενους 3-6 μήνες».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.