Άρης VS ΠΑΟΚ: Οι άμυνες λένε την αλήθεια...

Metrosport Team06 Μαρτίου 2021

Επιμέλεια:  Μάριος Καλυβιώτης

Οδεύουμε σιγά σιγά προς το τέλος της κανονικής διάρκειας της φετινής Super League, καθώς απομένουν μόνο δύο αγωνιστικές πριν την έναρξη των play off, και η αγωνία για μια θέση που δεν προσφέρει τίποτα, όλο και μεγαλώνει...

Ο Ολυμπιακός, έχει κλειδώσει εδώ και...καιρό την υπόθεση τίτλος, με το βλέμμα όλων να στρέφεται στην δεύτερη θέση, η οποία όπως προ είπαμε, δεν προσφέρει τίποτα το σπουδαίο, παρά μόνο... πρεστίζ, διότι κακά τα ψέματα, αυτό έχει απομείνει σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Για τον Άρη, θα μπορούσαμε να πούμε πως λειτουργεί αντιστρόφως ανάλογα, διότι, η δεύτερη θέση είναι ίσως το μεγαλύτερο επίτευγμα των τελευταίων ετών, τουλάχιστον στον εν Ελλάδι χώρο.
Μετά την σπουδαία νίκη του Άρη επί του Ατρομήτου με 3-0 στο «Βικελίδης», ο προπονητής των «κιτρίνων» Άκης Μάντζιος, έκανε την εξής εύστοχη δήλωση: ««Μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό πρέπει να έχει καλή αμυντική λειτουργία». Ο Έλληνας τεχνικός, έχει... πιάσει το νόημα, ξέρει πως πρέπει να στήσει την ομάδα του για να πάρει αυτό που θέλει, εν αντιθέσει με τον Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος ακόμα... ψάχνεται. 

Είναι γεγονός, πως η αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ, δεν είναι το φετινό του «ατού, καθώς από τους τέσσερις κεντρικούς αμυντικούς, μόνο οι δύο (Κρέσπο - Ίνγκασον) έχουν δείξει πως μπορούν να σταθούν αξιοπρεπώς. Ενώ και στα «φτερά», τα ερωτηματικά είναι πολλά, με τους Ροντρίγκο και Περέιρα να μην ενθουσιάζουν, ενώ ο Μπάμπα έδειξε πως έχει κάποια καλά στοιχεία, αλλά θα χρειαστεί χρόνο για να φτάσει στο 100%.


Από την άλλη ο Άρης, έχει διαθέσιμους τρεις κεντρικούς αμυντικούς, με τον έναν εξ αυτών τον Γιώργο Δεληζήση, να μην υπολογίζεται στο βασικό σχήμα για ακόμα μια χρονιά, αλλά και φέτος έχει εξελιχθεί σε «λίρα 100» υπό τις οδηγίες του Μάντζιου. Πλέον, έχει διαψεύσει και τον πιο δύσπιστο αναφορικά με το τι μπορεί να προσφέρει στον σύλλογο.

Η διαφορά στην αμυντική λειτουργία

Έχουν συμπληρωθεί και επίσημα 24 αγωνιστικές της Super League, και σε μια πρώτη άτυπη σύγκριση των δύο ομάδων, η διαφορά τους τουλάχιστον ανασταλτικά, είναι αρκετά μεγάλη.

Ο ΠΑΟΚ, έχει δεχθεί συνολικά 22 τέρματα σε 24 αγώνες πρωταθλήματος, ενώ από την άλλη ο Άρης, μόνο... 14. Αυτά τα οχτώ γκολ, μπορεί στο μάτι να φαίνονται... λιγοστά, παρόλα αυτά, όταν μια ομάδα θέλει να κάνει πρωταθλητισμό, όπως επικοινωνούσε ο ΠΑΟΚ, παρά την «μεταβατική» χρονιά που περίμεναν όλοι, οδηγούμαστε εύκολα στο συμπέρασμα πως κάτι δεν λειτουργεί σωστά. Ο Γκαρσία, έχει κλείσει ήδη 5 μήνες στον πάγκο του Δικεφάλου, χωρίς να έχει καταφέρει να βρει ακόμα το...«φάρμακο» για να αλλάξει την κακή ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του, καθώς οι πολλές... «αλχημείες» που έχει δοκιμάσει μοιάζουν άκαρπες.


Ο Μάντζιος δε, όντας πιο έτοιμος και ώριμος, μόνο τυχαία δεν έκανε αυτή την δήλωση. Ξέρει ποια είναι τα «κρυφά όπλα» του ρόστερ του, και τα εκμεταλλεύεται στο έπακρο. Δεληζήσης, Ρόουζ, Μπεναλουάν Τζέγκο αλλά και Σάσα, είναι τα «βαριά χαρτιά» του έλληνα κόουτς, τα οποία έχουν προσφέρει τόση ασφάλεια, που κάνουν τον Άρη την δεδομένη στιγμή να μοιάζει... άτρωτος, και να είναι κατά γενική ομολογία, η δεύτερη καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, πάνω από ΑΕΚ Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, κάτι το οποίο είχε να συμβεί...40 χρόνια!

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.