«Οι Άγγλοι δεν έχουν αίσθηση του τι γίνεται»

Δημήτρης Καλαϊτζής27 Μαρτίου 2020

Έλληνας που έχει εγκατασταθεί στην Αγγλία, μιλάει στο metrosport.gr για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα με τον κορωνοϊό και τα μέτρα προστασίας που άργησε να πάρει ο Μπόρις Τζόνσον.

«Οι Άγγλοι εδώ δεν έχουν αίσθηση του τι γίνεται. Εμπιστεύονται τυφλά την κυβέρνηση γι΄ αυτό δεν τους παραξενεύει κάτι. Μόνο οι υπόλοιποι έχουν καταλάβει τι γίνεται και έχουν αρχίσει να φεύγουν. 

Μέχρι πριν μια εβδομάδα δεν υπήρχε κανένα μέτρο από την κυβέρνηση και τις τελευταίες μέρες πήρε την απόφαση να απαγορεύσει την κυκλοφορία. Τα ράφια είναι άδεια στα περισσότερα σούπερ μάρκετ και δεν υπάρχουν γάντια μάσκες και αντισηπτικά. 

Όταν ανακοινώθηκαν ότι αναβάλλονται οι ποδοσφαιρικοί αγώνες στη χώρα, οι Άγγλοι ήταν πολύ χαλαροί στα μέτρα υγιεινής. Ήταν όλοι έξω, σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Όλα τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά, υπήρχε κίνηση στους δρόμους. 

Μόνο όταν ανακοίνωσε ο ΠΟΥ ότι υπάρχει πανδημία, άρχισαν κάπως να σοβαρεύουν τα πράγματα. Θεωρώ ότι τα μέτρα που πήρε ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ήταν πολύ πιο έγκαιρα, απ΄ ότι η κυβέρνηση Τζόνσον».

Για το αν είναι εφικτό να επιστρέψει κάποιος στην πατρίδα με αυτή την κατάσταση:

«Από αυτά που μαθαίνω είναι ότι θέλουν να γυρίσουν στην Ελλάδα 2.500 περίπου άτομα, αλλά δεν τους αφήνουν και κάποιοι επειδή δεν έχουν που να μείνουν έχουν εγκατασταθεί στο αεροδρόμιο. Θα γυρίσουν μόνο όσοι δεν έχουν μόνιμη κατοικία και οι ευπαθείς ομάδες. Κι αυτό θα γίνει μέσω της διαδικασίας επαναπατρισμού, πράγμα που θέλει χρόνο».

Άλλοι 115 άνθρωποι πέθαναν στη Βρετανία τις τελευταίες 24 ώρες, έχοντας νοσήσει από τον νέο κορωνοϊό, με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών στη χώρα να ανέρχεται πλέον σε 578, την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων που έχουν επίσημα καταγραφεί έσπασε το φράγμα των 10.000.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.