Οι 4 επόμενες κινήσεις για τη Νέα Τούμπα!

Metrosport Team09 Ιουνίου 2022

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΤΑΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΤΡΩΤΟΣ

Η είδηση για την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για τη Νέα Τούμπα επιβεβαιώθηκε χθες και από επίσημα χείλη που φρόντισαν να ενημερώσουν τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Ωστόσο, αυτό δεν άλλαξε την πάγια θέση της ΠΑΕ για το θέμα που έχει ξεκαθαρίσει ότι θα τοποθετηθεί δημόσια όταν θα πάρει στα χέρια το πλήρες κείμενο που θα δημοσιευτεί στο ΦΕΚ. 

Γι αυτό χθες από ταβ γραφεία της Τούμπας φρόντισαν να επαναλάβουν την θέση τους: “είναι πολύ σοβαρό το ζήτημα για να βιαζόμαστε να παίρνουμε θέση πάνω σε φημολογία και πληροφορίες. Δεν ψάχνουμε πολιτική κεφαλαιοποίηση και μέρισμα της επιτυχίας, άρα τηρούμε θεσμική και σοβαρή στάση απέναντι στις διαδικασίες. Δεν έχουμε ωστόσο κανέναν λόγο να αμφισβητήσουμε ότι ο χρόνος που πέρασε, χρησιμοποιήθηκε για να ενσωματωθούν οι αλλαγές στο κείμενο του Προεδρικού Διατάγματος, με βάση τις συνομιλίες που είχαμε και αναμένουμε ένα πλήρες και σωστό νομικό κείμενο”.

Μάλιστα, ο οργανισμός του ΠΑΟΚ φρόντισε να δείξει στην πράξη ότι ήδη έχει αρχίσει να προετοιμάζεται για τα επόμενα βήματα, καθώς έκανε γνωστό ότι έγινε σύσκεψη (τηλεδιάσκεψη) υπό τον Ιβάν Σαββίδη με θέμα τη νέα Τούμπα. Στην διάρκειά της επιβεβαιώθηκε ότι όλο αυτό το διάστημα που προχωρούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες οι συνεργάτες του Σαββίδη δούλευαν για να είναι έτοιμοι για τα επόμενα βήματα τα οποία προτίθενται να δημοσιοποιήσουν μόλις παραλάβουν το ΦΕΚ και βεβαιωθούν ότι είναι αυτό που περιμένουν.

Τα τέσσερα βήματα μόλις ολοκληρωθούν τα γραφειοκρατικά

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Μ” και του metrosport.gr οι συζητήσεις που έγιναν χθες αφορούσαν τα τέσσερα επόμενα βήματα που θα γίνουν προς την υλοποίηση του πρότζεκτ του νέου γηπέδου. Αυτά είναι τα εξής:

-Θα ανακοινωθεί η εταιρία (σχήμα μελετητών) που θα αναλάβει να ολοκληρώσει τις μελέτες που απαιτούνται για να γίνει η τελική επιλογή του σχεδίου για το γήπεδο που θα χτίσει ο ΠΑΟΚ μέσω της κατασκευαστικής που θα επιλεγεί.

-Θα υπάρξουν νέες επαφές με δήμο και περιφέρεια προκειμένου να υπάρξει συντονισμός για να προχωρούν παράλληλα και τα συνοδά έργα που αφορούν στην συνολική ανάπλαση της περιοχής της Τούμπας. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ βλέπουν δυσλειτουργίες που υπάρχουν σε άλλα πρότζεκτ (Αγιά Σοφιοά της ΑΕΚ και η υπογειοποίηση που την συνοδεύει) και θέλουν να αποφύγουν.

-Από τις αρχές του φθινοπώρου θα γίνουν οι τελικές συζητήσεις για το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ όσο θα χτίζει τη Νέα Τούμπα, με στόχο μέχρι τα τέλη του έτους να υπάρχει οριστική συμφωνία και στο δεύτερο εξάμηνο της νέας σεζόν να γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις. Το Καυτανζόγλειο παραμένει η προφανής πρώτη επιλογή, εφόσον η κυβέρνηση κάνει στην άκρη όσους θέλουν να βάζουν εμπόδια.

-Εφόσον όλα τα παραπάνω γίνουν στους χρόνους που πρέπει, τότε από το καλοκαίρι του 2023 ο ΠΑΟΚ θα μπορεί να αρχίσει τις εργασίες κατεδάφισης του παλιού και δημιουργίας νέου γηπέδου, κάτι που θα σημαίνει ότι θα είναι εφικτό να μπει στο νέο “σπίτι” του την χρονιά ορόσημο του 2026.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.