Οι τρεις λέξεις και φράσεις που δεν λένε ποτέ οι έξυπνοι άνθρωποι

Metrosport Team30 Ιουνίου 2022

Είναι λέξεις που πιθανότατα τις χρησιμοποιούμε κάθε ημέρα , οι περισσότεροι από εμάς . Κι όμως , το αμερικανικό inc.com , μιλά για την άλλη πλευρά τους . Πρόκειται για 3 λέξεις , τις οποίες δεν χρησιμοποιούν ποτέ οι έξυπνοι άνθρωποι , όπως εξηγεί το αμερικανικό inc.com . Μπορεί με μια πρώτη ματιά να μην μοιάζουν τόσο κακές . Ωστόσο , μπορούν να σε κρατήσουν πίσω . Πάμε να δούμε ποιες είναι αυτές οι λέξεις- τις οποίες μάλλον χρησιμοποιήσεις και εσύ .

1. Αλλά
: Ειδικά στην Ελλάδα , είναι πολύ συνηθισμένη λέξη . Πάντα ακούμε ένα « Ναι μεν , αλλά » . Αυτομάτως , είναι μια λέξη που σου βάζει εμπόδια και περιορισμούς . Βλέπεις μια κατάσταση , όμως αμέσως ξεκινάς να σκέφτεσαι το τι μπορεί να σε εμποδίσει . Κάπου εκεί ξεκινούν τα « αλλά » . Σταμάτα να το κάνεις .

2. Θα προσπαθήσω : Και αυτό το ακούμε συνέχεια . « Θα προσπαθήσω να το κάνω μέχρι το απόγευμα » . Αυτό συνήθως σημαίνει « άκουσα το αίτημα σου αλλά δεν είναι προτεραιότητα μου » . Αντικατέστησε το « θα προσπαθήσω » με το « θα το κάνω » . Μια σοφή φράση λέει : « Do , or do not . There is no try » .

3. Δεν μπορώ
: Και αυτό είναι συνήθως μια δικαιολογία . Τις περισσότερες φορές μάλιστα , το « δεν μπορώ » σημαίνει ότι δεν θα ξεκινήσω καν , δεν θα κάνω κανένα πλάνο ή σκέψη πάνω στο εκάστοτε θέμα . Αν όντως δεν μπορείς να κάνεις κάτι , πρότεινε μια εναλλακτική , την οποία θα μπορείς να πραγματοποιήσεις .

itspossible.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.