Ουδέν κρίνεται για τον τίτλο, αλλά ο ΠΑΟΚ οφείλει να αποδείξει κάτι!

Αρις Νικολάκης24 Οκτωβρίου 2021

Φυσικά κι ουδέν κρίνεται απόψε για τον τίτλο. Έτσι ακριβώς, όπως το διαβάζετε. Ουδέν! Ντέρμπι είναι και κορυφής είναι αλλά…

 Κι αυτό τρεις βαθμούς δίνει στη νίκη. Εν τούτοις ο νικητής θα διάγει μία εβδομάδα τουλάχιστον – το Πρωτάθλημα έχει πολλές ακόμη στο διάβα του – ευφορίας. Κι ο ηττημένος δυσφορίας. Από την εβδομάδα αυτήν και πέρα; Εξαρτάται από την διαχείριση της μίας ή της άλλης κατάστασης για κάθε ομάδα. Κι από το βάθος της αυτοπεποίθησης της.

Ποια ομάδα, ο ΠΑΟΚ ή ο Ολυμπιακός, είναι ισχυρότερη κι ανθεκτικότερη (αυτό κι εάν μετρά στον μαραθώνιο του τίτλου) θα φανεί οριστικά κι αμετάκλητα στο φινάλε του Πρωταθλήματος. Μέχρι τότε; Πολλές είναι κι οι ανηφόρες, πολλές κι οι κατηφόρες.

Δεν θέλουμε, να υποτιμήσουμε το ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης». Αλίμονο. Τεράστιας σημασίας είναι. Όχι τόσο βαθμολογικής! Επιμένουμε.

Αν και σε περίπτωση ήττας του ΠΑΟΚ η ψαλίδα με τον Ολυμπιακό, θα ανοίξει σε τέσσερεις βαθμούς. Ίσως τον προσπεράσει η ΑΕΚ κι ο Βόλος. Ίσως τον φθάσει κι ο Παναθηναϊκός.

Ο ΠΑΟΚ απέδειξε εφέτος πως ακόμη κι όταν γονατίζει (κυρίως εξαιτίας δικής του αδυναμίας κι ουχί δύναμης των αντιπάλων του), άμεσα στέκεται ορθός! Με την αποθεραπεία μάλιστα, σημαντικών παικτών του θα αυξήσει και αγωνιστική την ισχύ του.

Με δεδομένη την ανάγκη του ΠΑΟΚ βέβαια, να γαϊδουροδέσει παρά να γαϊδουρογυρεύει βαθμούς. Κατά πως λέμε κι η λαϊκή παροιμία. Δε χωρά κουβέντα περί τούτου.

Σε περίπτωση νίκης του ΠΑΟΚ η ψαλίδα με τον Ολυμπιακό θα είναι ανοικτή σε δυο βαθμούς. Αλλά κι έτσι ουδέν κρίνεται για τον τίτλο! Και στη μία και στην άλλη περίπτωση … Σε όλες τις περιπτώσεις ουδέν κρίνεται για τον τίτλο.

Και για την ευφορία πού σας λέμε… Αυτήν της μίας εβδομάδας… Εάν κι εφ’ όσον δεν γίνει ορθή διαχείριση της στην επόμενη αγωνιστική, θα πάει χαμένη. Τότε που ο ΠΑΟΚ παίζει με τον Απόλλωνα στην Τούμπα κι ο Ολυμπιακός με τον Παναιτωλικό, στο Αγρίνιο.

Αυτά κατά την πάντα ταπεινή, άποψη μας. Κι επειδή αφουγκραζόμαστε μία… φούρια, να καταστεί το αποψινό ντέρμπι κόλαση για τον ηττημένο ή παράδεισος για το νικητή! Εμείς επιμένουμε πως ως ντέρμπι κυριαρχίας με νίκη κομίζει στον νικητή ευφορία και στον ηττημένο δυσφορία. Μέρα με τη νύκτα η μία με την άλλη αλλά… Η ζωή, για το εφετινό Πρωτάθλημα, εδώ δεν τελειώνει!

Ο ΠΑΟΚ είναι σε καλύτερη κατάσταση, γενικά. Η νίκη στην Κοπεγχάγη άλλαξε άρδην την ψυχοσύνθεση του μετά τη σοκαριστική (όπως εξελίχθηκε), ισοπαλία με τον Βόλο, στην Τούμπα. Αντίστροφα για τον Ολυμπιακό ή ήττα στην Φρανκφούρτη άλλαξε την ψυχοσύνθεση του μετά τη νίκη με τον ΠΑΣ, στα Γιάννινα. Αυτά είναι στοιχεία τα οποία δε θα καθορίσουν την εξέλιξη του ντέρμπι. Μπορεί όμως, να την επηρεάσουν.

Δεν θα ήταν εδώ, υπερβολή εάν λέγαμε… Και το λέμε… Πως το άγχος είναι αγκαζέ με τούς γηπεδούχους. Στα ντέρμπι πάντα, το άγχος με τους γηπεδούχους είναι. Προσέξτε. Δε λέμε πως οι φιλοξενούμενοι πάνε χαλαρά. Λέμε απλά, κάθε απώλεια εντός έδρας στα ντέρμπι «πονά» περισσότερο!

Ο Ολυμπιακός έδειξε αγωνιστικά περισσότερο αδύναμος και λιγότερο δυνατός στη Γερμανία. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ έδειξε στην Δανία περισσότερο δυνατός και λιγότερο αδύναμος. Είναι κι αυτά στοιχεία τα οποία διαμορφώνουν εικόνα πριν τη σέντρα στο ντέρμπι. Μετά; Ο Θεός κι η ψυχή προπονητών και παικτών!

Όσο για το κεκλεισμένων των θυρών του «Γ. Καραϊσκάκης»; Είναι πλεονέκτημα για τον ΠΑΟΚ. Είναι μειονέκτημα για τον Ολυμπιακό. Μέχρι εδώ θεωρητικά. Ουσιαστικά; Θα φανεί στον αγωνιστικό χώρο…

Είτε έτσι, είτε αλλιώς στο αποψινό ντέρμπι (είπαμε: Τρεις βαθμούς δίνει και σε αυτό η νίκη) ο ΠΑΟΚ φαίνεται ως ομάδα να πατά καλύτερα από τον Ολυμπιακό. Δεν αρκεί πάντως, να φαίνεται. Οφείλει και να το (από)δείξει!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.