Όχι ξανά… μαύρες τρύπες!

Αρις Νικολάκης05 Ιουλίου 2022

Εμείς με τους φιλάθλους είμαστε, φυσικά, Και με το – κατά κανόνα – αλάθητο κριτήριο τους. Αδυνατούμε βέβαια, να συμφωνήσουμε με την σπουδή τους για μεταγραφές.

 Δε θα διαφωνήσουμε, πως ο ΠΑΟΚ χρειάζεται απαραίτητα μεταγραφές. Εύλογα κι ορθά, ορθότατα ζητούν κάλυψη των κενών στο ρόστερ. Και τι κενών; Έτοιμων, έτσι όπως χάσκουν, να καταπιούν οτιδήποτε ορθό πράττεται τελευταία…

Δίχως καν υποψία σκέψης για συνηγορία (μακριά από εμάς τέτοια…) προς τους αρμόδιους της ΠΑΕ, οφείλουμε, να παραδεχθούμε… Δεν κάθονται! Κι ο Ραζβάν Λουτσέσκου κι ο Ζοσέ Μπότο γνωρίζουν καλύτερα από όλους μας τις άμεσες ανάγκες του ΠΑΟΚ. 

Σε όλες τις γραμμές είναι σαφείς αυτές οι ανάγκες. Δεν γνωρίζουν ο Ρουμάνος κι ο Πορτογάλος πως μετά τον Νέλσον Ολιβέιρα και τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς δεν υπάρχει ανάλογη μονάδα; Έτσι για παράδειγμα αυτή η ονομαστική αναφορά.

Δεν γνωρίζουν επίσης, τις ανάγκες για ενίσχυση του κέντρου της άμυνας και των άκρων του κέντρου; Δεν αρκούν οι υπάρχοντες, για να τις ικανοποιήσουν. Και πρέπει τα περυσινά παθήματα, να γίνονται εφετινά μαθήματα. Να εξαλειφθούν παντί τρόπω οι… μαύρες τρύπες. Τούτο δε, επειδή περί τέτοιων … μαύρων τρυπών πρόκειται.

Αυτές κατάπιαν πέρυσι αίμα κι ιδρώτα από ένα ιδιαίτερα ελλιπές ρόστερ. Αυτές δεν επέτρεψαν, να ολοκληρωθεί ένα θαύμα. Θαύμα – βλέπετε - θα ήταν η επιτυχία του ΠΑΟΚ κατά την παρελθούσα αγωνιστική περίοδο. Να μην υπάρξει ανάλογος κίνδυνος και στην τρέχουσα! Διαφωνείτε;

Εμείς επιμένουμε. Δεν κάθονται οι αρμόδιοι, για τις μεταγραφές, της ΠΑΕ. Ήτοι, ο προπονητής κι ο τεχνικός (η αθλητικός…) διευθυντής της. Τρέχουν. Δεν τους στερούμε τα εύσημα για το τρέξιμο. Ναι αλλά… το αποτέλεσμα. Μετρά. Κι εξ αυτού, του αποτελέσματος κρινόμαστε όλοι.

Δεν περιμένουν από τους φιλάθλους πίεση για μεταγραφές ή… Για να λέμε την πάσα αλήθεια… Για ολοκλήρωση των μεταγραφών, ο Ραζβάν Λουτσέσκου κι ο Ζοσέ Μπότο. Πιέζονται από μόνοι τους. Εάν κι εφ’ όσον λέει κάτι αυτό…

Είτε έτσι, είτε αλλιώς η παρελθούσα αγωνιστική περίοδο αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή. Με ευθύνη και του Ρουμάνου προπονητή. Δεν ήταν ανεύθυνος για …μαύρες τρύπες της. Εξάλλου – έστω διακριτικά - ανέλαβε αυτήν την ευθύνη. Παρά τον εξωφρενικό (καθ’ ημάς) χαρακτηρισμό της ως «φανταστικής».

Οφείλει λοιπόν, να γνωρίζει πως η ανησυχία των ΠΑΟΚτσήδων και για εφέτος δεν είναι άσχετη με την περυσινή. Αν κι εφέτος έγιναν εντυπωσιακά άλμα προόδου στον σχεδιασμό, την οργάνωση και την εκτέλεση μεταγραφών. Αυτά τα άλματα βέβαια, αφορούν εντυπώσεις. Η ουσία είναι η πληρότητα του ρόστερ. Και ποια πληρότητα; Αυτή η οποία διασφαλίζει στον ΠΑΟΚ την παραγωγή ισχύος για την τουλάχιστον, διεκδίκηση των στόχων του…

Ξεχνούν οι φίλοι του «δικέφαλου» πότε και πως έριξε η ομάδα τους – ως σύνολο προπονητών και παικτών – λευκή πετσέτα στην διεκδίκηση τού Πρωταθλήματος; Δεν ξεχνούν!

Ως εκ τούτου… Όχι ξανά …μαύρες τρύπες!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.