«Οχι στη Βία» με φιλικό στη μνήμη του Αλκη από ΠΣΑΤ-Λέσχη Αστυνoμικών Θεσσαλονίκης με την υπογραφή της Winmasters

Metrosport Team22 Μαρτίου 2022

Με διάθεση να σταλεί ηχηρό μήνυμα κατά της βίας στον αθλητισμό, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και η Λέσχη Αστυνομικών Θεσσαλονίκης διοργανώνουν το μεσημέρι (15:00) της Τετάρτης (23/3) φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα (τη σέντρα θα κάνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας) στην μνήμη του δολοφονημένου 19χρονου φιλάθλου του Άρη, Άλκη Καμπανού.

Το μεσημέρι της Τρίτης (22/3), στα γραφεία της ΕΣΗΕΜΘ, παρατέθηκε συνέντευξη Τύπου με τίτλο «Βάζουμε τέλος στη βία», στην οποία εκτός των αθλητικών συντακτών, του προέδρου Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, του αντιπροέδρου Βαγγέλη Ιωάννου, του ειδικού γραμματέα Κώστα Αλεξόπουλου, των μελών του δσ του ΠΣΑΤ, Δημήτρη Κανελλάκη και Κώστα Τουτσίδη, καθώς και του Θωμά Τζόκα, CEO της Winmasters, μεγάλου χορηγού του ΠΣΑΤ, παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, οι Κώστας Ορφανός, Γιάννης Βένος, Λάκης Παπαϊωάννου από το σύνδεσμο βετεράνων ποδοσφαιριστών Θεσσαλονίκης, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Λυσσαρίδης και ο πρόεδρος της Λέσχης Αξιωματικών, Γιώργος Φεστερίδης.

"Πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό αγώνα, ο αθλητισμός δεν γεννά βία είναι θύμα της βίας, αν και εμείς έχουμε τις ευθύνες μας. Βέβαια, σε πρόσφατα γκάλοπ, στο ερώτημα τι φταίει για τη βία, μόνο το 5% αποδίδεται στον Τύπο", σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ενώ ο CEO της Winmasters, Θωμάς Τζόκας, τόνισε από την πλευρά του: “λέμε ναι στο παιχνίδι, ναι στον αθλητισμό, όχι στην βία. Η Winemasters στα πλαίσια αυτής της λογικής στηρίζει τις προσπάθειες του ΠΣΑΤ και τον αγώνα για την επιμόρφωση της νεολαίας”.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε λόγο για “συγκινητική πρωτοβουλία, την οποία χρειάζεται η κοινωνία και ο αθλητισμός της πόλης”, ενώ προανήγγειλε ανάλογες δράσεις που έχει αναλάβει να προωθήσει ο Αγγελος Χαριστέας και ένα φιλικό υπό την αιγίδα της Περιφέρειας στη μνήμη του Αλκη.

Μήνυμα κατά της βίας, υπενθυμίζοντας τις εποχές που οι οπαδοί των ομάδων της Θεσσαλονίκης έδιναν μαζί το παρών στα γήπεδα, έστειλαν οι εκπρόσωποι των παλαιμάχων, ενώ ο Γιώργος Λυσσαρίδης υπογράμμισε την ανάγκη να μην ενοχοποιηθεί το ποδόσφαιρο ως άθλημα για τα φαινόμενα βίας αλλά να αναζητηθούν τα βαθύτερα αίτια.

Τέλος, υπήρξαν βραβεύσεις από τον ΠΣΑΤ στους προαναφερθέντες, στη Λέση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, στο αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ-3, αλλά και τον Όμιλο Metromedia που εκπροσώπησε ο διευθυντής ανάπτυξης, Βασίλης Μάστορας που σημείωσε μεταξύ άλλων: “κανείς δεν μπορεί να κουνάει δάχτυλο, όλοι πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να τραβήξουμε μία γραμμή και να κάνουμε επανεκκίνηση και να μην ξεχάσουμε ποτέ αυτό το αδικοχαμένο 19χρονο παιδί”.

Παρόντες ακόμη, ήταν εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΜΘ με επικεφαλής τον πρόεδρο Νίκο Καρρά, τα μέλη του δσ. Του ΠΣΑΤ Δημήτρης Κανελλάκης και Κώστας Τουτσίδης και ο επικεφαλής της περιφερειακής επιτροπής του ΠΣΑΤ Μακεδονίας, Μιχάλης Μελισσίδης.

Πριν την έναρξη της συνέντευξης Τύπου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αλκη Καμπανού και του πατριάρχη της αθλητικής δημοσιογραφίας, Πέτρου Λινάρδου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.