Ο Ζαγοράκης κι οι άλλοι…

Αρις Νικολάκης16 Φεβρουαρίου 2020

Η άποψη μας – όποιον ενδιαφέρει – περί τού Θοδωρή Ζαγοράκη έχει πολλάκις κατατεθεί (δίχως πάθος και φόβο) σε τούτη εδώ τη γωνιά της «Μ». Έχει πάρει περισσότερα από όσα έχει δώσει στο ποδόσφαιρο γενικά, στην εθνική Ελλάδας, στον ΠΑΟΚ και στον Ιβάν Σαββίδη ειδικά αλλά και στην πολιτική βεβαίως, βεβαίως. Κυρίως μάλιστα, ως άφιλος κι αχάριστος δεν ανταποκρίθηκε σε φιλίες του…

Αυτή η άποψη μας όμως, επί πλήθους γεγονότων για τον Θοδωρή Ζαγοράκη δε μας αποτρέπει από την κατάθεση μιας άποψης για ένα και μόνον ένα γεγονός. Την επιβάλλει! Αναφερόμαστε στην τουλάχιστον, αξιοπρεπή στάση του στο θέμα της σκευωρίας σε βάρος του ΠΑΟΚ με την ανοχή (εμείς τη λέμε ενοχή…) της νυν Κυβέρνησης.

Με γενναία απόφαση του έβαλε πάνω από την κομματική υποχρέωση, το συναίσθημα του για τον ΠΑΟΚ! Στο κάτω κάτω της γραφής η Νέα Δημοκρατία κτύπησε την πόρτα του. Δεν κτύπησε αυτός την δική της….

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης ξάφνιασε εκπλήττοντας ευχάριστα κάθε υγιώς σκεπτόμενος φίλαθλο. Κάθε φίλαθλο ο οποίος απορρίπτει και δη μετά βδελυγμίας την υπόδουλη στάση πολλών πολιτικών στο κόμμα τους. Είχε το βάθος ψυχής και το πλάτος πνεύματος να απαρνηθεί πολλά οφέλη του σε βάθος χρόνου. Και να κοιμάται όμως, με ήσυχη τη συνείδηση του τα βράδια.

Σε αντίθεση με άλλους πολιτικούς ο Θοδωρής Ζαγοράκης μπορεί να πάει στην Τούμπα με το κεφάλι ψηλά. Άλλοι ούτε από έξω δε θα περνούν καθώς επέλεξαν το κόμμα τους κι απέρριψαν τον ΠΑΟΚ. Και ποιόν ΠΑΟΚ; Τον ΠΑΟΚ (Ερασιτέχνη, ΠΑΕ και ΚΑΕ) στο οποίο συνέρρεαν για την… ευλογία του προεκλογικά.

Γι’ αυτήν την αντρίκια επιλογή του ο ανεξάρτητος πλέον, ευρωβουλευτής βρέθηκε στο στόχαστρο πολλών. Ακόμη κι όσων έκλιναν το γόνυ τους μπροστά του. Δεν τους βόλεψε η στάση ψυχής την οποία επέλεξε. Έσπευσαν να τον προσβάλλουν, να τον συκοφαντήσουν, να τον λοιδορήσουν. Μέχρι να εκφρασθεί αδέσμευτα υπέρ του δικαίου του ΠΑΟΚ ήταν καλός ευρωβουλευτής. Μετά; Έγινε κακός.

Δεν έχουν συνηθίσει – βλέπετε – ανθρώπους με θάρρος ελεύθερης άποψης. Τους χάλασε η ευθύτητα του Θοδωρή Ζαγοράκη, στο συγκεκριμένο γεγονός. Και τον στόχευσαν βρώμικα. Αντίθετα, δεν είναι στον στόχο τους όσοι πολιτικοί σιωπούν για την σκευωρία κατά του ΠΑΟΚ. Αυτοί τους βολεύουν…

Δίχως να αλλάζουμε ακόμη και κόμμα στην άποψη μας επί πλήθους γεγονότων για τον Θοδωρή Ζαγοράκη… Τονίζουμε την αξιοπρεπή στάση και την λεβέντικη απόφαση του με τις οποίες κατέστη ακόμη βαθύτερη η σχέση του με τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Με επαίνους κι από άλλους…κόσμους για τη μαγκιά του! Το γεγονός είναι φωτεινή εξαίρεση του δικού μας… σκοτεινού κανόνα για τον ανεξάρτητο ευρωβουλευτή. Ήθελε πολλή ψυχή αυτή η απόφαση του. Ψυχή η οποία λείπει από άλλους πολιτικούς της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι με τη σιωπή της ανοχής (εμείς λέμε… Ενοχής) καλύπτουν τους σκευωρούς κατά του ΠΑΟΚ.

Όσο για τους υπόλοιπους πολιτικούς; Ουκ ολίγοι εκφράσθηκαν ευθαρσώς σύμφωνα με την κρίση και τη συνείδηση τους. Κι εδώ… Κατά κανόνα. Τι να πούμε βέβαια, για τους πολιτικούς της τέως (συγ)Κυβέρνησης; Αυτοί – βλέπετε - ήταν η εξαίρεση επειδή πολύ γρήγορα λησμόνησαν τις ευθύνες τους για την στέρηση από τον ΠΑΟΚ της διεκδίκησης επί ίσοις του Πρωταθλήματος το 2018. Αυτοί δεν δικαιούνται για να ομιλούν…

Η διαφορά όλων αυτών με τον Θοδωρή Ζαγοράκη επί του προκειμένου θέματος είναι γιγαντιαία. Τούτο επειδή ο Θοδωρής Ζαγοράκης θυσίασε οφέλη του στον βωμό του ΠΑΟΚ!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.