Ο βιονικός Σαλάχ οδηγεί την Αίγυπτο στην κορυφή

Χρύσανθος Δοβλέτογλου02 Φεβρουαρίου 2022

Στην Αίγυπτο η ιστορία της ζωής του διδάσκεται στα σχολεία και το παρατσούκλι του είναι ο Δημιουργός της Ευτυχίας. Αυτό ισχύει τόσο για τα κατορθώματά του στο γήπεδο - όπου μέσα σε πέντε σεζόν οδήγησε την ανανεωμένη Λίβερπουλ στην κατάκτηση της Premier League και του Champions League, σπάζοντας πολλά ρεκόρ στο διάβα του - όσο και για τα κατορθώματά του εκτός γηπέδων.

Στο Ναγκρίγκ, ένα χωριό στο Δέλτα του Νείλου, βόρεια του Καΐρου, όπου μεγάλωσε ο Σαλάχ, η γενναιοδωρία του είναι θρυλική: Έχει πληρώσει για να χτίσει ένα σχολείο, μια μονάδα επεξεργασίας νερού και έναν σταθμό ασθενοφόρων και κάθε μήνα το ίδρυμά του παρέχει φαγητό και χρήματα στους άπορους. Στο γήπεδο είναι ένας εξτρέμ που παίζει και ως φουνταριστός και σκόρερ εξαιρετικής ποιότητας. Παρά τους πολλούς τραυματισμούς την περασμένη σεζόν, φέτος αποδεικνύει και πάλι ότι έχει τον ηγετικό χαρακτήρα στο αίμα του.

Ο 29χρονος επιθετικός ξεσήκωσε τους θαυμαστές του με τις στιγμές μαγείας που πρόσφερε απέναντι στο Μαρόκο (ένα γκολ και μία ασίστ) και έστειλαν την Αίγυπτο στους ημιτελικούς του Κόπα Άφρικα, όπου θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη (3/2) το Καμερούν. Ο άσος της Λίβερπουλ φώναξε παρών και πήρε την ομάδα του από το χέρι στην παράταση, χαρίζοντας της μία μεγάλη πρόκριση που την φέρνει φάτσα με την συμμετοχή στον μεγάλο τελικό.

* Τα 25 γκολ του σε 31 αγώνες τα λένε όλα

Ο... βιονικός Σαλάχ έχει πετύχει έως τώρα 25 γκολ σε 31 αγώνες για τον σύλλογο και την χώρα του αυτή τη σεζόν, δείχνοντας πραγματικά ακούραστος. Το πρώτο του διεθνές τρόπαιο είναι, πλέον, μόλις δύο παιχνίδια μακριά και, φυσικά, δεν θέλει να αφήσει την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη. Η απόδοση του απέσπασε αμέσως επαίνους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά σχόλια να αναφέρουν: «Ο Σαλάχ έβαλε τέλος στον μύθο του ότι «δεν μπορεί να ντριμπλάρει.»

«Αφού «κάθισε» τη μισή ομάδα της Μάντσεστερ Σίτι για το γκολ του στο Άνφιλντ, δημιούργησε και αυτές τις στιγμές μαγείας Έχει τα πάντα.», «Ο Μο Σαλάχ είναι ο ηγέτης της ομάδας που δεν ήταν ποτέ ο Μέσι.», «Συγγνώμη, ο Salah είναι καταπληκτικός, αλλά ΟΛΗ η ομάδα ήταν υπέροχη.» Η Αίγυπτος επιχειρεί να φτάσει στον πρώτο της Κόπα Άφρικα από το 2010, αλλά πρώτα θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Καμερούν. Δύσκολο, αλλά με τον Σαλάχ στην ενδεκάδα όλα είναι πιθανά...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.