Ο Βιεϊρίνια και οι «κλώνοι» του

Γιώργος Πετρίδης02 Μαρτίου 2020

Η επιλογή του Αμπέλ Φερέιρα να μην συμπεριλάβει στην αποστολή του ΠΑΟΚ για το ματς με την Ξάνθη έναν τρίτο στόπερ πίσω από τους βασικούς Ίνγκασον και Βαρέλα, αποδείχτηκε ένα ρίσκο που το «πλήρωσε». Όχι ότι ο Δικέφαλος έχασε τους δύο βαθμούς γι' αυτόν τον λόγο, ωστόσο ο τραυματισμός του Βαρέλα και η χρησιμοποίηση του Βιεϊρίνια στο κέντρο της άμυνας έδειξε μία «γύμνια» που δεν είναι πραγματική.

Ο ΠΑΟΚ έχει στο ρόστερ του δύο εξαιρετικά ταλαντούχους ποδοσφαιριστές όπως ο Μιχάϊ και ο Μιχαηλίδης ωστόσο ο Πορτογάλος προτίμησε να συμπεριλάβει στη 18άδα τον Ροντρίγκο και τον Εσίτι των οποίων η παρουσία είναι ουσιαστικά τυπική εδώ και καιρό. Έτσι βρέθηκε ο Αντρέ Βιεϊρίνια να παίζει στα... γεράματα στόπερ. Είναι η πέμπτη διαφορετική θέση στην οποία χρησιμοποιήθηκε φέτος από τον Φερέιρα. Είτε γιατί θεωρεί ότι έχει την ποιότητα να παίξει παντού, είτε γιατί δεν βρήκε θέση για να τον σταθεροποιήσει.

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ δεν έκρυψε ποτέ την προτίμηση του στις θέσεις στα άκρα της επίθεσης ωστόσο όσο κι αν βρέθηκε σε αυτές στα πρώτα ματς που έπαιξε μετά την επιστροφή από τον τραυματισμό του, στην πορεία οπισθοχώρησε και τελικά χθες στάθηκε στο πλάι του Ίνγκασον.

Αναλυτικά οι θέσεις στις οποίες χρησιμοποιήθηκε από τον συμπατριώτη του στα ματς Πρωταθλήματος στα οποία χρησιμοποιήθηκε στην αρχική 11άδα...

Αριστερό εξτρέμ: 8 αγώνες (Ξάνθη εντός, Παναιτωλικός εκτός, Ατρόμητος εντός, Άρης εκτός, ΑΕΚ εντός, Λαμία εκτός, Βόλος εντός, Παναθηναϊκός εκτός).

Δεξί εξτρέμ: 1 αγώνας (Λάρισα εντός).

Αριστερό μπακ: 1 αγώνας (Αστέρας εντός).

Δεξί μπακ: 1 αγώνας (Ολυμπιακός εντός).

Σέντερ μπακ: 1 αγώνας (Ξάνθη εκτός).

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.