Ο Βαρέλα «200άρης» με τον ΠΑΟΚ κόντρα στην… αγαπημένη του ΑΕΚ

Γιώργος Πετρίδης25 Σεπτεμβρίου 2021

Την προηγούμενη Κυριακή στην Τρίπολη ήταν ο Ραζβάν Λουτσέσκου που έγραψε ιστορία με τον ΠΑΟΚ, συμπληρώνοντας 100 επίσημα ματς στον πάγκο του. Αυτήν την Κυριακή θα είναι η σειρά του Φερνάντο Βαρέλα να «γράψει» μία επίδοση με ιστορική χροιά και ξεχωριστή, στατιστική αξία.

Ο στόπερ του ΠΑΟΚ θα φορέσει αύριο απέναντι στην ΑΕΚ την ασπρόμαυρη φανέλα για 200ή φορά σε επίσημο επίπεδο. Η διαδρομή προς τα 200 ματς με τον ΠΑΟΚ άρχισε πριν από πέντε χρόνια και ένα μήνα, στις 25 Αυγούστου 2016, όταν ο Βαρέλα έπαιξε για 14 λεπτά στη ρεβάνς με την Ντιναμό Τιφλίδας για τα προκριματικά του Europa League. Χρειάστηκε μία περίοδο προσαρμογής αλλά στην πορεία μετατράπηκε στον «βράχο» της άμυνας του ΠΑΟΚ και σε ακρογωνιαίο λίθο της ομάδας που κατέκτησε σε αυτά τα χρόνια ένα Πρωτάθλημα και τέσσερα Κύπελλα Ελλάδας.

Ο Βαρέλα θα πραγματοποιήσει τη 200ή εμφάνιση του απέναντι στην… αγαπημένη του ΑΕΚ. «Αγαπημένη» όχι μόνο γιατί απέναντι της πανηγύρισε τους τρεις από τους πέντε τίτλους του με τον ΠΑΟΚ αλλά και γιατί απέναντι της έδωσε τα περισσότερα από αυτά τα 199, μέχρι σήμερα, παιχνίδια του με τα ασπρόμαυρα. Αυτή θα είναι η 18η φορά που θα αντιμετωπίσει την «Ένωση», μετά από 13 ματς Πρωταθλήματος και τέσσερα ματς Κυπέλλου.

Η κατανομή των 199 αγώνων του Φερνάντο Βαρέλα με τον ΠΑΟΚ γίνεται ως εξής…

Ο Βαρέλα θα γίνει ο 39ος παίκτης και μόλις ο 5ος ξένος στην ιστορία του ΠΑΟΚ που θα συμπληρώσει 200 επίσημα ματς με τη φανέλα του. Οι ξένοι που έχουν θέση σε αυτήν την ξεχωριστή λίστα είναι…

Θέση σε αυτήν τη λίστα θα βρει ο Χοσέ Κρέσπο που έχει 187 παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ ενώ θεωρητικά προλαβαίνει να μπει και ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ που έχει 174.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.