Ο Τζόλης της Φορτούνα θυμίζει… τον Τζόλη του ΠΑΟΚ και ετοιμάζεται να τον ξεπεράσει

Κωστής Παναγιώτου09 Μαρτίου 2024

Ο Χρήστος Τζόλης στη Φορτούνα Ντίσελντορφ βρήκε ξανά τον παλιό καλό εαυτό του και οδηγεί την γερμανική ομάδα στα μπαράζ ανόδου, θυμίζοντας σε όλους τον λόγο που η Νόριτς έβγαλε από τα ταμεία της 11 εκατομμύρια ευρώ για τον αποκτήσει από τον ΠΑΟΚ.

Ο 22χρονος διεθνής τα τελευταία τρία χρόνια είδε την καριέρα του να έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα, αλλά φέτος βρήκε ξανά τα πατήματά του και πραγματοποιεί μια σπουδαία σεζόν στη δεύτερη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου, όντας ο δεύτερος σκόρερ της κατηγορίας με 14 τέρματα.

Το όνειρο της Premier League που έγινε εφιάλτης

Τον Αύγουστο του 2021 η Νόριτς, η οποία μόλις είχε επιστρέψει στην Premier League, αποφάσισε να επενδύσει στον τότε 19χρονο Τζόλη, βλέποντας στο πρόσωπό του ένα ποδοσφαιριστή με μεταπωλητική αξία.

Τόσο τα "καναρίνια", όσο και ο ίδιος ο Τζόλης πίστεψαν πως ο γάμος τους μπορεί να ωφελήσει και τις δύο πλευρές, αλλά ο χρόνος έδειξε πως το όνειρο του Έλληνα παίκτη να αγωνιστεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης, θα γίνει εφιάλτης.

Στο τέλος της σεζόν 2021/22 η Νόριτς υποβιβάστηκε στην Championship, ως η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος και ο Τζόλης είδε την καριέρα του σε διάστημα λίγων μηνών να σημειώνει απότομη πτώση. Εξ αρχής η απόφαση του διεθνή άσου να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ για το κορυφαίο επίπεδο, έχοντας μόλις μια γεμάτη σεζόν στα πόδια του, εμπεριείχε μεγάλο ρίσκο.

Στο Ντίσελντορφ θύμισε ξανά τον Τζόλη της Τούμπας

Ακολούθησε ένας εξάμηνος δανεισμός στην Ολλανδία και στην Τβέντε, αλλά ένας τραυματισμός στάθηκε εμπόδιο στον Τζόλη, οποίος επέστρεψε στη Νόριτς τον Ιανουάριο του 2023, καταγράφοντας μόλις 13 συμμετοχές (321 λεπτά) μέχρι το τέλος της σεζόν.

Το καλοκαίρι του 2023 ο Έλληνας άσος πήρε την απόφαση να κάνει ένα βήμα πίσω, για να ξανά βάλει την καριέρα του στις ράγες του τρένου. Η Φορτούνα συμφώνησε με τη Νόριτς για τον δανεισμό του Τζόλη, με οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι.

Ο 22χρονος επιθετικός άρπαξε αμέσως την ευκαιρία από τα μαλλιά και μετά από έξι μήνες στο Ντίσελντορφ είναι ο ηγέτης της ομάδας, με τη Φορτούνα να βρίσκεται ένα βαθμό μακριά από την τρίτη θέση που οδηγεί στα μπαράζ ανόδου, καθώς με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Τζόλη επικράτησε με 2-0 επί του Αμβούργου, μπαίνοντας για τα καλά σε τροχιά ανόδου.

Σε 26 αναμετρήσεις (22 για το πρωτάθλημα και 2 για το Κύπελλο) ο Τζόλης μετράει 16 γκολ και 6 ασίστ, ενώ με 14 γκολ και 5 ασίστ στο πρωτάθλημα είναι υπεύθυνος για το 36,5% των τερμάτων που έχει σημειώσει η Φορτούνα (52 γκολ) στην Bundesliga 2.

Ο 22χρονος με 22 γκολ+ασίστ φέτος πλησιάζει τις επιδόσεις που είχε πετύχει με τον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2020/21, καθώς σε 46 αναμετρήσεις με τα ασπρόμαυρα σε όλες τις διοργανώσεις είχε 16 γκολ και 10 ασίστ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τζόλης με τον "δικέφαλο" κατέγραψε συνολικά 57 συμμετοχές, σημειώνοντας 17 γκολ και 10 ασίστ, ενώ με τη Φορτούνα σε 26 αγώνες έχει ήδη 16 τέρματα και 6 ασίστ.

Η απόφαση του Χρήστου Τζόλη να αγωνιστεί στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας έμοιαζε αρχικά ως ένα ακόμη πισωγύρισμα στην καριέρα του, αλλά ουσιαστικά έκανε ένα βήμα μπροστά, βάζοντας ξανά την καριέρα του σε ανοδική πορεία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.