Ο Τσιτσιπάς επιστρέφει στον… τόπο του εγκλήματος

Metrosport Team24 Μαΐου 2022

Στη μάχη του Ρολάν Γκαρός ρίχνεται απόψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με τον Ελληνα τενίστα να αντιμετωπίζει στις 21:45 τον Ιταλό Λορέντζο Μουσέτι, Νο. 66 στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο συμπατριώτης μας επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος. Εκεί που μεγαλούργησε πέρσι και έφτασε μια… ανάσα από την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Του πρώτου Grand Slam της καριέρας του, όταν βρέθηκε να προηγείται με 2-0 σετ του Νόβακ Τζόκοβιτς στον μεγάλο τελικό. Η εμπειρία, η κλάση και το ένστικτο επιβίωσης του Σέρβου, όμως, γύρισαν τούμπα το παιχνίδι και οδήγησαν τον Νόλε στο δεύτερο Ρολάν Γκαρός της καριέρας του.

Ο Τσιτσιπάς έναν χρόνο μετά επιστρέφει στο Παρίσι, για να πετύχει αυτό που δεν κατάφερε πέρσι: Να πάρει τον τίτλο. Αυτό, όμως, γνωρίζει πολύ καλά ότι για να συμβεί θα πρέπει να πάει βήμα – βήμα, αφού τα Grand Slams δεν είναι σπριντ, αλλά ένας μαραθώνιος.

Φέτος με την περσινή εμπειρία να τον έχει βελτιώσει πολύ ως τενίστα όσο και ως άνθρωπο, θέλει να εκμεταλλευτεί την εξαιρετική κλήρωση που έχει και να φτάσει τουλάχιστον μέχρι τον τελικό. Η… Θεά τύχη αυτή τη χρονιά χαμογέλασε στον Στέφανο και τον τοποθέτησε σε διαφορετική πλευρά του κυρίως ταμπλό σε σχέση με τους Τζόκοβιτς, Αλκαράθ και Ναδάλ, τους οποίους μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο στον μεγάλο τελικό.

Ο Ελληνας τενίστας θέλει να υπερασπιστεί τους βαθμούς που κέρδισε την περσινή σεζόν και στη συνέχεια να διεκδικήσει με όλες του τις δυνάμεις τον πρώτο του τίτλο σε Grand Slam διοργάνωση. Να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του και να γεμίσει για μια ακόμα φορά με χαρά και περηφάνια όλη την Ελλάδα. Όπως έχει κάνει πολλάκις τα τελευταία χρόνια, με τις τεράστιες νίκες που έχει πετύχει απέναντι στα μεγαθήρια του παγκοσμίου τένις και τις σπουδαίες πορείες που έχει κάνει στις κορυφαίες διοργανώσεις του πλανήτη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.