Ο τρόπος του Πιτίνο και αυτοί που θα παλέψουν με το εθνόσημο για την Ολυμπιάδα!

Στέλιος Παρθενάκης23 Ιουνίου 2021

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα. Ο Ρικ Πιτίνο αποφάσισε ποιοι θα είναι οι 12 της Εθνικής Ομάδας που θα παλέψει για την πρόκριση στην Ολυμπιάδα. Είπαμε είναι εκτός οι Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο Γιώργος Πρίντεζης, ο Κώστας Παπανικολάου,ο Ιωάννης Παπαπέτρου και ο Βασίλης Σπανούλης.

Πάμε στους 12 που πήραν το χρίσμα…Το μοναδικό ευχάριστο είναι ότι στο μετέωρο βήμα της εθνικής με προορισμό το Προολυμπιακό της Βικτόρια δεν υπάρχουν πολλά ακόμη να πάνε….στραβά!

Αναλυτικά η αποστολή της Εθνικής στο προολυμπιακό τουρνουά της Βικτώρια: Νικ Καλάθης, Κώστας Σλούκας, Δημήτρης Κατσίβελης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Χάρης Γιαννόπουλος, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Λεωνίδας Κασελάκης, Λίνος Χρυσικόπουλος, Ντίνος Μήτογλου, Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Αντετοκούνμπο, Βασίλης Καββαδάς. Τι στοιχεία θα έχει όμως η Εθνική μας; Οι όροι ύστερα και από τις συμβουλές φίλων προπονητών, άλλωστε, δημοσιογράφοι είμαστε από τα γεννοφάσκια μας, όχι προπονητές.

-Πίεση στην άμυνα.

-Τρέξιμο στο ανοιχτό γήπεδο.

– Plan B αν δεν βγει η transition επίθεση ή ο αιφνιδιασμός: Γρήγορα πικ εν ρολ στα πρώτα 10 δευτερόλεπτα της επίθεσης

-Τα σουτ μεσαίας απόστασης απαγορεύονται. Επιτρέπονται τρίποντα ή λέι απ.

-Αμυντικά deflections, καλή κυκλοφορία της μπάλας, τρίποντο από όσους μπορούν να σουτάρουν, paint touches ως εναλλακτική.

Καλάθης και Σλούκας είναι ένα φοβερο δίδυμο, στο Ευρωμπάσκετ του 2017 ήταν σε εξαιρετική κατάσταση. Παπαγιάννης, Καββαδάς, Αντετοκούνμπο και Μήτογλου συνθέτουν ένα πολύ φιλότιμο τιμ ψηλών. Ολοι οι υπόλοιποι παίκτες θα έχουν ειδικό ρόλο και φυσικά η παρουσία του Χάρη Γιαννόπουλου στο «τρία» είναι κλειδί. Μια σπουδαία ευκαιρία για έναν πολύ καλό παίκτη. Καναδάς και Τουρκία είναι πιο γεμάτες, αλλά προσωπικά δίνω μια σημαντική πιθανότητα.

Δε θέλουμε δικαιολογίες, είναι μια σπουδαία ευκαιρία για την Ελλάδα να παλέψει με όλες τις δυνάμεις. Θα είναι μια τρομερή ώθηση, εμείς μαζί με Μπακς θα βλέπουμε και Εθνική. Ορίστε και το πρόγραμμα…

Οι δύο πρώτες ομάδες του ομίλου προκρίνονται στην επόμενη φάση, εκεί όπου θα διασταυρωθούν με τις δύο πρώτες ομάδες του δεύτερου ομίλου. Στον 2ο όμιλο βρίσκονται οι Ουρουγουάη, Τσεχία και Τουρκία.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα στο Προολυμπιακό της Βικτόρια που συμμετέχει η Εθνική (οι ώρες είναι Ελλάδας)...

Τετάρτη 30 Ιουνίου

02.05 Ελλάδα-Καναδάς (ΕΡΤ)

05:35 Ουρουγουάη - Τουρκία (ΕΡΤ)

Πέμπτη 1 Ιουλίου

02.05 Καναδάς - Κίνα (ΕΡΤ)

05:35 Τουρκία - Τσεχία (ΕΡΤ)

Παρασκευή 2 Ιουλίου

02.05 Κίνα-Ελλάδα (ΕΡΤ)

05:35 Τσεχία Ουρουγουάη (ΕΡΤ)

Σάββατο 3 Ιουλίου

Πρώτος Α' ομίλου - Δεύτερος Β' ομίλου (ΕΡΤ)

Πρώτος Β' ομίλου - Δεύτερος Α' ομίλου (ΕΡΤ)

Κυριακή 4 Ιουλίου

02.05 Νικητής ημιτελικού 1 - Νικητής ημιτελικού 2 (ΕΡΤ)

Καλή τηλεθέαση!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.