Ο τρόπος διεξαγωγής της Α1, Α' και Β' κατηγορίας

Metrosport Team29 Σεπτεμβρίου 2021

Η Α1 θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των οχτώ ομάδων. Μετά το τέλος των δύο γύρων οι τέσσερις πρώτοι σε κάθε όμιλο θα παίξουν ένα μίνι Πρωτάθλημα δύο γύρων με μπόνους βαθμών 4.2,1,1.

Αν ο πρώτος απέχει από τον δεύτερο επτά βαθμούς ή και παραπάνω τα μπόνους βαθμών θα είναι 5, 2,1,1.

Οι πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα μας εκπροσωπήσουν στους αγώνες μπαράζ της ΕΠΟ για άνοδο στη Γ’ Εθνική. Εφόσον χρειαστεί για την κατάταξη των ομάδων θα διεξαχθεί ακόμη ένας αγώνας σε ουδέτερο γήπεδο μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν τη δεύτερη θέση, ύστερα από την ολοκλήρωση των play off

Πλέι άουτ Α1

Θα παίξουν οι τέσσερις τελευταίοι σε κάθε όμιλο δηλαδή ο πέμπτος, ο έκτος, ο έβδομος και ο όγδοος με μπόνους βαθμών 4,2,1,1. Αν ο πέμπτος απέχει από τον έκτο επτά βαθμούς ή και παραπάνω τα μπόνους θα είναι 5, 2, 1, 1. Μετά το τέλος των πλέι άουτ οι τελευταίοι σε κάθε όμιλο υποβιβάζονται.

Πλέι οφ σε Α’ και Β’ κατηγορία

Μετά το τέλος των δύο γύρων τόσο στην Α' όσο και στη Β κατηγορία, θα παίξουν πλέι οφ οι τέσσερις πρώτοι σε κάθε όμιλο με μπόνους βαθμών 4,2,1,1. Αν ο πρώτος απέχει από τον δεύτερο επτά βαθμούς ή και παραπάνω τα μπόνους βαθμών θα είναι 5,2,1,1.

Μετά το τέλος των πλέι οφ οι πρώτοι σε κάθε όμιλο ανεβαίνουν κατηγορία. Θα ανεβούν και άλλες τρεις ομάδες που θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση των πλέι οφ, στους έξι ομίλους. Θα γίνει κλήρωση και θα προκύψουν τρία ζευγάρια. Τα παιχνίδια θα γίνουν σε ουδέτερα γήπεδα και οι νικητές θα ανεβούν κατηγορία.

Τι ισχύει για τις ερασιτεχνικές ομάδες των ΠΑΕ

Οι ερασιτεχνικές ομάδες των ΠΑΕ δεν ανεβαίνουν κατηγορία και ούτε παίζουν στα πλέι οφ. Αντίθετα παίζουν στα πλέι άουτ και υποβιβάζονται.

Πλέι άουτ Α’ και Β΄ κατηγορίας

Θα παίξουν οι τέσσερις τελευταίοι. Στην πρώτη φάση σε όμιλο δέκα ομάδων θα παίξουν 7-10 και 8-9. Αν χάσει γηπεδούχος θα υπάρξει δεύτερο παιχνίδι σε ουδέτερο γήπεδο.

Στη β’ φάση θα παίξουν οι δύο ηττημένοι με αυτόν που τερμάτισε πιο ψηλά να έχει την έδρα. Αν χάσει ο γηπεδούχος θα υπάρξει δεύτερος αγώνας σε ουδέτερο γήπεδο. Τόσο στα πλέι άουτ της Α’ όσο και της Β’ αν στο ζευγάρι της πρώτης φάσης των πλέι άουτ υπάρχει διαφορά επτά βαθμών ή και παραπάνω, ο αγώνας δεν θα διεξαχθεί.

Ο αγώνας της β φάσης μεταξύ των δύο ηττημένων θα διεξαχθεί κανονικά ανεξαρτήτως της διαφοράς που θα έχουν οι διαγωνιζόμενες ομάδες.

Στον όμιλο της Α’ κατηγορίας και στον όμιλο της Β’ κατηγορίας που έχει οχτώ ομάδες δεν θα γίνουν πλέι άουτ και δεν θα πέσει καμία ομάδα.

Αντίθετα θα πέσει μια ομάδα από κάθε όμιλο της Α’ και Β’ κατηγορίας που αποτελούνται από εννέα ή δέκα ομάδες.

Θέμα της εφημερίδας Μετροσπορτ

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.