Ο τίτλος στην Τούμπα αν ο ΠΑΟΚ σταθεί όρθιος στα δύο σερί εκτός έδρας ντέρμπι

Στέλιος Γρηγοριάδης06 Απριλίου 2024

Το είχαμε καταλάβει πριν καν αρχίσουν τα πλέι οφ. Θα γίνει μάχη μεταξύ των τεσσάρων μέχρι το τέλος. Και θα είναι δύσκολο κάποιος ή κάποιοι να “ξεφουσκώσουν” από τη στιγμή που μετέχουν στη διαδικασία η αδύναμη Λαμία και ο χωρίς στόχο περιπλανώμενος Αρης. Οποιος θα έχανε ντέρμπι, θα γέμιζε πάλι το ντεπόζιτο με τη Λαμία και τον Αρη και θα παρέμενε στο παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ “κατάφερε” να αδειάσει το δικό του ντεπόζιτο χάνοντας από τον Αρη στην Τούμπα, αλλά το ξαναγέμισε για τα καλά στη Λεωφόρο και το διατήρησε γεμάτο με τη νίκη επί της Λαμίας. Τώρα έχει να δώσει τον πιο κομβικό ίσως από τους υπόλοιπους επτά “τελικούς”, με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Την ΑΕΚ, που είχε κάνει περίπατο στην “αδελφή” Λαμία, που έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε και πορτοφόλι στο ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά που έμεινε από καύσιμα στη Λεωφόρο, όπου διαλύθηκε το αφήγημα της ανίκητης στα ντέρμπι ομαδάρας του Αλμέιδα.

Προσέξτε τώρα τι γίνεται με τον Παναθηναϊκό. Νίκησε τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, νίκησε και την ΑΕΚ στη Λεωφόρο. Στη συνέχεια παίζει με τον Αρη στη Θεσσαλονίκη και δύο φορές σερί με τη Λαμία. Αν περάσει από τον Αρη, άνετα μπορεί να μαζέψει σ' αυτά τα τρία παιχνίδια εννιά βαθμούς. Αρα, είναι τεράστιας σημασίας η νίκη του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο. Οχι μόνο έσπρωξε τον ίδιο προς την κορυφή της βαθμολογίας, αλλά φρέναρε και τον Παναθηναϊκό, που έχει το πιο εύκολο πρόγραμμα μέχρι και την έκτη αγωνιστική των πλέι οφ.

Οσο για τον Ολυμπιακό, έχει χάσει και από τον Παναθηναϊκό και από την ΑΕΚ και τώρα στον Πειραιά καμώνονται τους αισιόδοξους επειδή ήρθε η νίκη επί του Αρη σε έναν αγώνα που έμοιαζε περισσότερο με προπόνηση. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός παραμένει θεωρητικά στο παιχνίδι, γιατί παίζει τώρα με τη Λαμία, μετά με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, μετά με τον Αρη στο Χαριλάου και μετά πάλι με τη Λαμία, για να έρθει την Πρωτομαγιά ο αναβληθείς αγώνας με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Προσέξτε όμως και αυτό: Η ΑΕΚ περιμένει τώρα τον ΠΑΟΚ και μετά παίζει με τον Αρη εντός και εκτός, ενώ ο ΠΑΟΚ μετά το ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια, πάει στο Καραισκάκη.

Με λίγα λόγια, οι τρεις της Αθήνας έχουν, βάσει προγράμματος, την ευκαιρία να διατηρήσουν τη βαθμολογική δύναμή τους για τις επόμενες δύο ή και τρεις αγωνιστικές, ενώ ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται σκληρά στα δύο εκτός έδρας ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, έχοντας στην καμπούρα του ταυτόχρονα και τους αγώνες με την Κλαμπ Μπριζ. Κι αυτό σημαίνει ότι είναι αναγκαίο να αρπάξει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς στα δύο ντέρμπι, όχι μόνο γιατί θα τον φέρουν πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου, αλλά και για να διατηρηθεί η καλή ψυχολογία που έχουν οι παίκτες του. Μπορούν κάλλιστα να γεμίσουν το ντεπόζιτο στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές, αν αδειάσει στις δύο επόμενες, άλλο είναι όμως να έχουν πέσει από την κορυφή και να βρίσκονται ίσως και στην τρίτη θέση και άλλο να παραμένουν πρώτοι, ή, έστω, δεύτεροι, όταν θα παίξουν με τη Λαμία και θα περιμένουν ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στην Τούμπα.

ΥΓ. Είναι φως φανάρι ότι ο ΠΑΟΚ παίζει σχεδόν όλη τη χρονιά στο Πρωτάθλημα σ' αυτά τα δύο σερί εκτός έδρας ματς με ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Εάν τα χάσει, δεν χάνεται. Εάν, όμως, τα κερδίσει, έστω αν πάρει τέσσερις βαθμούς, θα είναι το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο και θα έχει τη δυνατότητα να τον κατακτήσει μέσα στην Τούμπα...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.