Ό,τι κι αν γίνει στο τέλος, φέτος, συνήθως, κερδίζει ο Άρης

Βασίλης Μάστορας06 Απριλίου 2021

Γνωρίζετε πιστεύω την παροιμιώδη φράση του Γκάρι Λίνεκερ ότι «το ποδόσφαιρο είναι απλό άθλημα, 22 παίκτες ... και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί».

Κάτι τέτοιο, υπό μία έννοια, ισχύει φέτος και για τον Άρη. Ομάδα που καταφέρνει να βρίσκεται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, μετά μάλιστα από 28 συνολικά αγώνες και έχοντας αυξήσει την βαθμολογική του διαφορά τέσσερις μέχρι έξι βαθμούς, από τις ομάδες που διεκδικούν ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια!

O Άρης έχει φθάσει σ’ αυτό το επίτευγμα γιατί εκτός από τους αγώνες που ήταν αγωνιστικά ανώτερος, κατάφερε και σ’ εκείνους που είχε αγωνιστικά κενά να βρει τον τρόπο να ξεκλειδώσει τη νίκη. Και ήταν περισσότεροι από ένας αυτοί οι αγώνες που οι «κίτρινοι» έπαιξαν με τη φωτιά, αλλά τελικά δεν κάηκαν. Οπως χθες κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης που ο Άρης στα πρώτα 45 λεπτά ήταν απών από τον αγωνιστικό χώρο.

Δεν είχε ρυθμό, καλή ανασταλτική λειτουργία και ήταν τραγικός στην ανάπτυξη. Ο Αστέρας, ομάδα που έχει ισορροπία στην γραμμές και είναι δουλεμένη, δεν έχασε την ευκαιρία να βάλει δύσκολα στους «κίτρινους». Με ορθολογική ανάπτυξη που άρχιζε από πίσω και βοήθειες από τους ακραίους αμυντικούς Κώτσιρα και Άλβαρεζ, δημιουργούσε προϋποθέσεις για γκολ, κυρίως με σέντρες. Ευτυχώς για τον κακό Άρη οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις έξι τελικές που είχαν στο πρώτο ημίχρονο.

Οι «κίτρινοι» που χθες έκαναν το χειρότερο α’ ημίχρονο των φετινών τους αγώνων, «φώναζαν» ότι χρειάζονται παρεμβάσεις. Ο Μάντζιος , «είδε» τις αδυναμίες και έκανε δύο κινήσεις οι οποίες αποδείχθηκαν ματ. Έβγαλε Μαντσίνι, Μήτρογλου και έβαλε Μάνο και Σίλβα. Στόχος του;

 Ο Άρης να αποκτήσει αυτό που το έλλειπε στο πρώτο ημίχρονο; Να πιέσει περισσότερο και να κερδίσει την μπάλα πριν δημιουργήσει ο Αστέρας προϋποθέσεις για επίθεση. Ο Μίλαν Ράσταβατς απάντησε στο ίδιο χρονικό σημείο με τη χρησιμοποίηση των Αλί Μπαμπά, Ριέρα για να δώσει ένταση στην επίθεση. Ο προπονητής του Άρη όμως ήταν αυτός που κέρδισε τη μάχη της τακτικής. 

Ο Σίλβα αποδείχθηκε η «χρυσή» αλλαγή καθώς σκόραρε και έδωσε την πάσα στον Μάνο που πέτυχε το δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις. Οσο για τον φορ των «κίτρινων», εκτός από το γκολ, έκανε σ’ έναν ακόμη αγώνα πολύτιμη δουλειά ανασταλτικά Στοιχείο το οποίο έλειπε από τον Άρη με την παρουσία του πολύπειρου Μήτρογλου. Ο «πιστολέρο» για να είναι χρήσιμος πρέπει να παίρνει την μπάλα μέσα στην περιοχή για να… πυροβολεί, αλλά όσο διάστημα αγωνίστηκε αυτό έγινε μόνο μία φορά. 

Είναι για το μόνο που δεν ευθύνεται, αλλά η αγωνιστική πραγματικότητα του Άρη επιβάλει ένα μοντέλο άμυνας από την πρώτη μπαλιά του αντιπάλου και συλλογικότητα στην επίθεση, πλάνο που δεν μπορεί να υπηρετήσει ο Μήτρογλου.

Ο Άρης λοιπόν έκανε ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της 2ης θέσης, πήρε ψυχολογία, λογικά θα βρει και ρυθμό, ζητούμενο πάντα μετά από κάθε διακοπή και περιμένει την ΑΕΚ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.