Ο τενίστας Τζόλης, ο κατάσκοπος Μάνος και ο «ανταγωνιστικός» Καγκάβα

Παναγιώτα Χαλκιά07 Μαρτίου 2021

Η καθημερινότητα κάθε ποδοσφαιριστή περιλαμβάνει μπάλα, μπάλα, μπάλα ή μήπως όχι; Τις Κυριακές μοιράζουν ασίστ, βάζουν γκολ και δίνουν το 100% για να πάρει η ομάδα τους το τρίποντο. Όταν τα φώτα πέσουν από σούπερ ήρωες μετατρέπονται σε κανονικούς ανθρώπους. Επιστρέφουν στο σπίτι και εκεί αρχίζει η δική τους ιστορία. Κρυφοί πόθοι και όνειρα έρχονται στο νου και ενίοτε «τρέλες» ή δύσκολες στιγμές.

O τενίστας Τζόλης, ο «μικρός» Καγκάβα και το τσέχικο σκάκι

Αναμφίβολα, ο Χρήστος Τζόλης αποτελεί ένα από τα πρόσωπα της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Ο νεαρός άσος έχει εντυπωσιάσει άπαντες με τις επιδόσεις του και πολλές ευρωπαϊκές ομάδες τον έχουν βάλει ψηλά στη λίστα τους. Μπορεί να διανύει μόλις το 19ο έτος της ηλικίας του αλλά έχει γίνει πολύτιμο γρανάζι στη μηχανή του ΠΑΟΚ. Φέτος, μετρά 16 τέρματα και εννέα ασίστ σε 35 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Τζόλης εάν δεν ήταν ποδοσφαιριστής, θα μπορούσε κάλλιστα να ανταγωνίζεται τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο επιθετικός του Δικεφάλου αγαπά το τένις και δεν χάνει ευκαιρία να παίζει και να παρακολουθεί αγώνες στον ελεύθερο του χρόνο. Είναι καλός στο σερβίς και στο backhand. Αγαπημένοι του ο Ναδάλ και ο Τζόκοβιτς.

Στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ήρθε στην Τούμπα ο Μίχαελ Κρμέντσικ. Ο Τσέχος επιθετικός έδειξε από τις πρώτες του κιόλας εμφανίσεις ότι διαθέτει το πακέτο ενός killer. Η περιοχή είναι το δεύτερο σπίτι του. Είναι επιθετικός της μιας επαφής και το δυνατό του σημείο είναι το κεφάλι. Έχει καταγράψει 776 λεπτά συμμετοχής και μετρά ήδη πέντε γκολ και μια ασίστ. Όταν αποφάσισε να βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο με την Κλαμπ Μπριζ, εντύπωση προκάλεσε η παρουσία του. Επιλέχθηκε να παρουσιαστεί ως μια κίνηση – ματ της διοίκηση. 

Την ίδια περίοδο, στη Θεσσαλονίκη προσγειώθηκε και ο Σίντζι Καγκάβα. Ο Ιάπωνας μέσος με ένα γεμάτο βιογραφικό ήρθε για να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή του Δικεφάλου. Ο Καγκάβα αγαπά τη χώρα του και λατρεύεται ως «Θεός» σε εκείνη. Έχει ιδιαίτερη σχέση με τα παιδιά και κάθε φορά που την επισκέπτεται δεν χάνει την ευκαιρία να επισκεφθεί τις ακαδημίες, να παίξει και να δώσει συμβουλές στα νέα παιδιά. Με το γιο του, πάντως, είναι πιο αυστηρός αφού δεν τον αφήνει να του πάρει εύκολα την μπάλα. Τον Δεκέμβριο του 2017 στα πλαίσια της ημέρας «Ανταγωνιστικός πατέρας» δημοσίευσε ένα βίντεο όπου φαίνεται να παίζει με το γιο του ποδόσφαιρο και δεν τον αφήνει να ακουμπήσει την μπάλα. Ο μικρός έβαλε τα κλάματα και τότε μόνο την πήρε. 

Ο κατάσκοπος Μάνος, η καντίνα του Σάσα και το fan club του Σούντγκρεν

Ο Λούκας Σάσα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του «κιτρινόμαυρου» άξονα. Ξεχωρίζει για τη φυσική του κατάσταση, τα τρεξίματα, τη δύναμη και τις πάσες ακριβείας. Τρέχει, μαρκάρει, πασάρει. Είναι ένας μέσος που βοηθά τόσο ανασταλτικά όσο και στο δημιουργικό κομμάτι.

Ο έμπειρος μέσος ονειρεύεται να πάρει στα χέρια του τη φανέλα της Βραζιλίας με το όνομα του στο πίσω μέρος αλλά επειδή ανησυχεί και για τη ζωή μετά το ποδόσφαιρο έχει φροντίσει για αυτό. Σε συνεργασία με τον αδερφό και τον πατέρα του διαθέτουν επιχειρήσεις, διαμερίσματα αλλά και ...μια καντίνα. Την έχει ονομάσει «πρωταθλητές» και του αρέσει να εργάζεται εκεί στις διακοπές. Εξάλλου, όπως λέει, είναι πιο εύκολο να πουλάς από το να κερδίζεις έναν αγώνα.

Ο Δημήτρης Μάνος μετρά τέσσερα γκολ και πέντε ασίστ με τη φανέλα του Άρη τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Ο Έλληνας επιθετικός σε κάθε παιχνίδι φορά ανάποδα τις επικαλαμίδες του. Πάνω σε αυτές απεικονίζονται από τη μία, ο Άγιος Δημήτριος και το Πάτερ Ημών από την άλλη, η σύζυγος του. Τρελαίνεται αν μπει στο σπίτι και μυρίσει παστίτσιο και του αρέσει να ακούει τους δίσκους του Δημήτρη Μητροπάνου. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Ολυμπιακό είχε παραδεχθεί ότι εάν δεν ήταν ποδοσφαιριστής θα ήθελε να γίνει κατάσκοπος.


Ο Κώστας Μήτρογλου ήρθε να βοηθήσει την επιθετική γραμμή της ομάδας. Ο έμπειρος επιθετικός το πρώτο εξάμηνο της παρουσίας του στη Μαρσέιγ εξεπλάγην όταν ρεπόρτερ του ζήτησε τη φανέλα. Ο γιος του δημοσιογράφου του Canal+ και πρώην ποδοσφαιριστή των Σεντ Ετιέν και Τουλόν, Λοράν Παγκανέλι, εκείνη τη χρονιά του ζήτησε μια φανέλα. «Ο Γιος μου δε μου ζητάει ποτέ φανέλες παικτών. Μια μέρα μου τηλεφώνησε και μου είπε πως για τα γενέθλια του θέλει μια φανέλα του Κώστα Μήτρογλου και γενικά της Μαρσέιγ. Παίρνοντας λοιπόν συνέντευξη από τον Μήτρογλου μετά τον αγώνα της Μαρσέιγ, του ζήτησα τη φανέλα του. Εκείνος με κοίταξε περίεργα και μου είπε: «Είμαι εδώ 6 μήνες, είσαι ο πρώτος που μου ζητάει τη φανέλα μου.»!

Η παρουσία του Ντάνιελ Σούντγκρεν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» πέρασε από 40 κύματα. Ο Σουηδός αμυντικός είναι ένας μαχητής και δεν τα παράτησε ακόμη και όταν έμαθε για τα αναπνευστικά του προβλήματα. Διαγνώσθηκε με πνευμονική εμβολή και οι γιατροί του είπαν ότι δεν θα μπορέσει να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο. Πέντε μήνες μετά πάτησε ξανά χορτάρι και έβαλε στόχο να ξεπεράσει τον πατέρα του. Η φήμη του έφτασε ως την Αφρική, αφού εκεί υπάρχει ένα δικό του fan club.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.