Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει με το ίδιο ακριβώς αφήγημα που τον οδήγησε στην συντριβή

Δημήτρης Κανελλάκης31 Μαΐου 2023

Είναι βέβαιο ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν αντιληφθεί ποιο ήταν, γι' αυτούς, το μήνυμα των εκλογών της 21ης Μαϊου. Δεν έχουν καταλάβει για ποιο λόγο έχασαν και μάλιστα με αυτή την τεράστια διαφορά από τη ΝΔ.

Όποιος παρακολουθεί τις συζητήσεις στην τηλεόραση και διαβάζει τις επίσημες ανακοινώσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εύκολα μπορεί να καταλάβει ότι λένε τα ίδια ακριβώς πράγματα που έλεγαν και πριν γνωρίσουν την συντριπτική ήττα, πριν προκύψει αυτό το αποτέλεσμα που τους υποχρέωσε σε τεράστια συρρίκνωση των ποσοστών και της δυναμικής τους.

Η αλλαγή των προσώπων δεν αρκεί για να αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ την εικόνα του, για να προσελκύσει ξανά ψηφοφόρους που έχασε πριν από λίγες ημέρες.

Όσο το αφήγημα του δεν αλλάζει, όσο δεν παρουσιάζει κάτι καινούργιο, προτάσεις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες, είναι σίγουρο ότι δεν θα βρει κοινό να απευθυνθεί κι ότι θα κινδυνέψει με ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση των δυνάμεων του στις 25 Ιουνίου.

Η καταστροφολογία, η παρουσίαση μιας πραγματικότητας... μαύρης, μιας χώρας διαλυμένης, δεν βρίσκει ακροατήριο.

Δεν το ακούνε αυτό το αφήγημα ούτε οι νέοι. Ούτε αυτοί που ψηφίζουν για πρώτη φορά και θα μπορούσαν να έχουν μια προσέγγιση περισσότερο αντιδραστική, μια διάθεση αμφισβήτησης, εναντίωσης σε κάποιες καταστάσεις.

Αυτό δείχνουν οι έρευνες σχετικά με το πώς ψήφισαν οι νέοι πριν από λίγο καιρό.

Είναι απορίας άξιον πώς, με αυτά τα δεδομένα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει στάση. Γιατί δεν επαναπροσδιορίζει την προεκλογική στρατηγική του.

Είναι γιατί θεωρούν ότι δεν προλαβαίνουν και αν αλλάξουν το αφήγημα τους τώρα τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα; Είναι γιατί η ηττοπάθεια τους έχει εγκλωβίσει και έχει περιορίσει δραματικά την διάθεση τους να δώσουν μια μάχη που μοιάζει εκ των προτέρων χαμένη?

Δεν ξέρω αν είναι κάτι από τα προαναφερθέντα, αν είναι ο συνδυασμός των παραπάνω ή κάτι άλλο

Ο,τι κι αν είναι πάντως, η εικόνα που εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απογοητευτική...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.