Ο Σίσκος για την επόμενη μέρα στα Πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ

Metrosport Team17 Μαΐου 2020

Η ΕΠΣ Μακεδονίας έχει πάρει τις αποφάσεις της για τα Πρωταθλήματα με εξαίρεση την Α1 και δύο μεγάλα κεφάλαια που θα απασχολήσουν από εδώ και πέρα τόσο τις ομάδες όσο και την Ενωση είναι το οικονομικό αλλά και με τι όρους θα γίνει η επιστροφή στα γήπεδα.

«Πιο δύσκολη η επόμενη μέρα»

Με δήλωση του στη Metrosport της Παρασκευής ο πρόεδρος της επιτροπής Πρωταθλημάτων Δημήτρης Σίσκος επισήμανε: «Η επόμενη μέρα θα είναι πιο δύσκολη σε πολλά θέματα. Τι θα γίνει με τα αποδυτήρια, με τους πάγκους, την παρουσία φιλάθλων και πόσα άτομα θα παραβρίσκονται στο γήπεδο, με τα ΦΑ, πως θα πανηγυρίζουν ο ποδοσφαιριστές, πως θα γίνονται τα κόρνερ και τα φάουλ είναι ερωτήματα. Εχουν ασχοληθεί οι δήμοι με τα γήπεδα; Πως θα γίνονται οι προπονήσεις; που θα γίνονται οι προπονήσεις, σε ένα γήπεδο θα βλέπουμε να κάνουν προπόνηση τρεις ομάδες; Κανένας δεν ασχολήθηκε με την επόμενη μέρα». Για το οικονομικό κομμάτι επισήμανε: «Όπως έχουμε αναφέρει, την επόμενη χρονιά με δεδομένο ότι οι αγώνες θα γίνονται χωρίς φιλάθλους δεν θα πληρώσουν οι ομάδες ποσοστό εισιτηρίων, αλλά την οικονομική μας πρόταση γενικότερα θα την ανακοινώσουμε το επόμενο διάστημα ».

Στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης θέμα συζήτησης πέρα από την Α1 θα είναι το οικονομικό και τα μέτρα στήριξης των ομάδων. Τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι οι δηλώσεις το προηγούμενο διάστημα των Σάββα Δημητριάδη και Δημήτρη Σίσκου. Μάλιστα ο Δημήτρης Σίσκος έχει αναφέρει μεταξύ άλλων: «Τα Πρωταθλήματα θα είναι πιο ευέλικτα και θα έχουμε εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που χρησιμοποιούν πολλές ομάδες την ίδια έδρα και συνωστίζονται πολλά άτομα στον ίδιο χώρο ή γήπεδο. Επίσης, έχει συγκροτηθεί ομάδα εργασίας η οποία επεξεργάζεται κι άλλα οικονομικά μέτρα και περεταίρω οικονομική ελάφρυνση των σωματείων, προκειμένου να δηλώσουν όλα συμμετοχή και να έχουν τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις της νέας χρονιάς. Πρέπει να βοηθήσει ουσιαστικά και η Πολιτεία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση με τακτικές επιχορηγήσεις καθώς οι ανιδιοτελείς παράγοντες που τα βοηθούν από το υστέρημά τους, επλήγησαν πάρα πολύ αυτήν την περίοδο».

Οσον αφορά την έναρξη των Πρωταθλημάτων έχει τονίσει: «Κάνω έκκληση σ’ όλους τους παράγοντες σε συνεργασία με τους δήμους και την περιφέρεια να βελτιώσουν όσο μπορούν τις αθλητικές τους εγκαταστάσεις και ν’ αντιμετωπίσουν το ζήτημα αυτό με ιδιαίτερη σχολαστικότητα. Να γίνουν απολυμάνσεις σ’ όλους τους κοινόχρηστους χώρους, να καθαριστούν τα αποδυτήρια, οι κερκίδες, οι τουαλέτες και να λάβουν όσα μέτρα υγιεινής χρειάζονται».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.