Ο Σφιντέρσκι που έγινε... τάλιρα, ο Ακπομ που «ανεβαίνει», ο Τσόλακ που επανήλθε

Στέλιος Γρηγοριάδης26 Ιανουαρίου 2022

Κανείς οπαδός του ΠΑΟΚ δεν πετάει τη σκούφια του γιατί θα πάρει η ΠΑΕ 5 με 5,5 εκατομμύρια από την πώληση του Σφιντέρσκι. Κανείς, όμως, δεν τα έβαψε και μαύρα με την πώληση του Πολωνού. Είχε τις πολύ καλές στιγμές του και έχει δώσει νίκες στον ΠΑΟΚ με κάποια δικά του γκολ, είχε όμως και κακές και μάλλον η φετινή μέτρια παρουσία του καλλιέργησε το κλίμα μιας θετικής διάθεσης στην περίπτωση που θα παρουσιαζόταν μια καλή ευκαιρία να γίνει τάλιρα.

Εχουμε πέσει πολλές φορές έξω κρίνοντας έναν παίκτη ή και έναν προπονητή από τη θητεία του σε μια συγκεκριμένη ομάδα, γιατί αυτός ο παίκτης ή ο προπονητής όταν πήγε σε άλλη ομάδα πήγε είτε θεαματικά καλύτερα, είτε θεαματικά χειρότερα. Κι αυτό σημαίνει ότι πολλές φορές στο ποδόσφαιρο όλα εξαρτώνται από τη “χημεία” που υπάρχει σε μια ομάδα. Και στην περίπτωση του κάθε ποδοσφαιριστή “μετράει” πολύ το αν “δένει” ή όχι, το αν “κολλάει” ή όχι στη “χημεία” της ομάδας.

Ο Πολωνός είναι ο φορ... κολοφωτιά. Φορ περιοχής, που θα δώσει την μπάλα με τη μία, που θα σκοράρει με τη μία. Μαχητής, πεισματάρης, εγωιστής, φιλόδοξος και, ταυτόχρονα, ήσυχος, με την έννοια ότι ποτέ δεν δημιουργεί πρόβλημα στην ομάδα, στον προπονητή, στους συμπαίκτες του. Τον συμπαθούσα, κάτι πάντα περίμενα από αυτόν και με εκνεύριζε το γεγονός ότι έπαιρνε ελάχιστες πάσες της προκοπής από τους συμπαίκτες του, πράγμα βέβαια που συνέβαινε και συμβαίνει και με τους άλλους φορ του ΠΑΟΚ. Ωστόσο, κακά τα ψέματα. Δεν είναι ο σπουδαίος φορ που θα ευχόντουσαν όλοι οι φίλοι του ΠΑΟΚ να μείνει καμιά δεκαριά χρόνια στην ομάδα. Αυτή τουλάχιστον η αίσθηση έμεινε πίσω του τώρα που άρχισε μια νέα περιπέτεια στην καριέρα του στην Αμερική.

Το θέμα, πάντως, δεν είναι αν ήταν ή αν μπορεί να γίνει σπουδαίος ο Σφιντέρσκι, Είναι αν ο ΠΑΟΚ χωρίς αυτόν και με τον Τσόλακ στη θέση του ενισχύεται ή όχι. Προσωπικά, δεν το πιστεύω, αλλά θα φανεί στο μέλλον. Οπως θα φανεί και αν καλώς πολλοί περιμένουν πώς και πώς την επάνοδο του Ολιβέιρα, θεωρώντας ότι αυτή ήταν η πιο κομβική ατυχία για τον ΠΑΟΚ με το ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Προσωπικά, δεν το συμμερίζομαι, αλλά κι αυτό θα το δείξει το μέλλον.

Μέχρι τότε και επειδή προφανώς δεν υπάρχει η διάθεση, ίσως ούτε και η δυνατότητα Ιανουάριο μήνα, να αποκτηθεί ένας ανώτερος φορ, τύπου Πρίγιοβιτς και ακόμη καλύτερος, δύο πράγματα εύχομαι. Το πρώτο, να ανεβεί ακόμη περισσότερο, παιχνίδι με παιχνίδι, ο Ακπομ, ο οποίος στον Βόλο έκανε την καλύτερη φετινή εμφάνισή του και το δεύτερο, να λειτουργεί σε κάθε αγώνα η ομάδα με τρόπο που να επιτρέπει σε όποιον φορ αγωνίζεται να σκοράρει. Γιατί υπάρχουν πολλά ματς στα οποία τον φορ δεν τον “βλέπει” ή δεν μπορεί να τον “βρε锨κανείς...

ΥΓ. Το έγραψε στα social media οπαδός του του ΠΑΟΚ. Διαβάστε το και πείτε μου αν έχει άδικο: “Ο ΠΑΟΚ έδωσε Τσούμπα για να πάρει Τσόλακ. Εστειλε Τσόλακ δανεικό για να πάρει πίσω τον Τσούμπα. Εδωσε Σφιντέρσκι για να πάρει πίσω Τσόλακ και να κρατήσει Τσούμπα, Τσόλακ. Μιλάμε για οργάνωση...”

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.