«Ο Σαββίδης ανέβασε επίπεδο τον ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Metrosport Team01 Μαΐου 2020

Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ, ο οποίος στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ, μίλησε στο sdna.gr και δεν ξέχασε το πέρασμά του από την Τούμπα, ενώ αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τον Ιβάν Σαββίδη.

Μεταξύ άλλων είπε:

Το 2013 έρχεσαι στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Πως είναι τα πράγματα εκεί;

« Ήταν μια πολύ καλή περίοδος για μένα. Πέρασα πολύ καλά στον ΠΑΟΚ. Τερματίσαμε δεύτερη και είχαμε μια πολύ καλή ομάδα τότε. Όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ ήταν η πρώτη επίσκεψη μου στην χώρα αλλά ήδη είχα συναναστραφεί με Έλληνες στην Φρανκφούρτη, μιας και ήμουν συμπαίκτης με τον Τζαβέλλα και τον Γκέκα. Από τον ΠΑΟΚ έχω μόνο καλές εμφανίσεις. Έκανα πολλούς φίλους στον ΠΑΟΚ και είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω την ομάδα να προοδεύει. Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ είναι… τρελοί. Φωνάζουν για την ομάδα τους και την βοηθούν πάρα πολύ».

Όταν ήσουν στον ΠΑΟΚ πίστευες ότι η ομάδα θα καταφέρει να φτάσει στο επίπεδο που είναι τώρα ;

«Κοίτα όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ είχε μόλις αναλάβει ο Ιβάν Σαββίδης. Ο Σαββίδης ασχολήθηκε ενεργά με τον σύλλογο και άρχισε να κάνει πολύ καλή δουλειά. Αναδιοργάνωσε την ομάδα και πλέον ο ΠΑΟΚ είναι ένας από τους συλλόγους που πληρώνουν πολύ καλά στην Ελλάδα. Όταν είσαι διατεθειμένος να… ρίξεις χρήματα στη ομάδα όπως ο Σαββίδης, τότε μπορείς να πάρεις και πολλούς ποιοτικούς παίκτες. Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ βοήθησε να ανέβει και η ομάδα αλλά και το ποδόσφαιρο γενικότερα στην Ελλάδα. Οργάνωσε το κλαμπ σωστά και σιγά – σιγά, βήμα – βήμα , τα αποτελέσματα ήρθαν και ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φτάσει σ΄ αυτό το υψηλό επίπεδο».

Υπήρχε κάτι που θυμάσαι από το πέρασμα από την Ελλάδα; Κάτι που σου είχε κάνει εντύπωση ;

«Όταν ήρθα στην Ελλάδα γνώρισα κάτι εντελώς διαφορετικό απ΄ αυτό που είχα δει σε άλλες χώρες. Ο τρόπος ζωής στην Ελλάδα είναι εκπληκτικός και μου ταιριάζει πολύ. Στην Ελλάδα είδα από την αρχή ότι οι φίλαθλοι είχαν… τρέλα με τον αθλητισμό. Θυμάμαι ότι είχα πάει σε ένα ματς βόλεϊ στην Αθήνα και περίμεναν να μπουν στο γήπεδο 500 άτομα. Είχα μείνει έκπληκτος. Οι Έλληνες είναι… τρελοί με τον αθλητισμό και αυτό είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Σε κάθε χώρα θα πρέπει να είναι έτσι οι φίλαθλοι».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.