«Ο Σάστρε είναι πιο ισορροπημένος από τα υπόλοιπα δεξιά μπακ του ΠΑΟΚ»

Metrosport Team11 Ιανουαρίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο αναλυτής αγώνων, Τάσος Ματθαίου, και μίλησε για την περίπτωση του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του ΠΑΟΚ, Γιοάν Σάστρε, τον χαρακτήρισε κλασικό ισπανικό μπακ, αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του αλλά και στις αδυναμίες του.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

«Ο Σάστρε είναι μια περίπτωση κλασικού ισπανικού μπακ, έχει μεγάλη εμπειρία για την ηλικία του. Eχει γεμάτες χρονιές εκτός από τη φετινή, που βρίσκεται στη σκιά του Μαφέο. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που ανεβαίνει πολύ συχνά την πλευρά. Δεν συγκλίνει συχνά για να πατήσει στην περιοχή, κινείται στα άκρα κυρίως. 

Εχει πάρα πολύ καλά στατιστικά σε πολύ κομβικούς ρόλους για αυτή τη θέση. Με αυτό το ύψος (1,74μ.) όταν έχει 78% στις εναέριες μονομαχίες στην πρώτη κατηγορία της Ισπανίας, είναι πολύ σημαντικό, έχει 8/10 πετυχημένα τάκλιν, αυτό δείχνει πως μπαίνει πολύ δυνατά στις μονομαχίες. Επίσης, είναι καλός τακτικά και φαίνεται από τις τοποθετήσεις στο γήπεδο και πως θα καλύψει τους χώρους, και πόσο πιστά θα ακολουθήσει αυτά που του λέει ο προπονητής του. 

Με την μπάλα στα πόδια είναι αρκετά καλός και έχει πολύ καλή σέντρα, ειδικά αν κρίνουμε από την περσινή γεμάτη σεζόν του. ένα χαρακτηριστικό του είναι πως έχει δυνατά πλάγια άουτ, επίσης πέρυσι δοκίμαζε και τα πόδια του από μέση απόσταση. Είναι ένας ποδοσφαιριστής πιο ισορροπημένος σε σχέση με τα υπάρχοντα δεξιά μπακ που έχει ο ΠΑΟΚ στο ρόστερ του αυτή τη στιγμή. Όταν μια ομάδα αμύνεται πολύ όπως η Μαγιόρκα, τότε έχει θέματα στις στατικές φάσεις και λόγω ύψους, δεν θα είναι ο πρώτος που θα βγει στην κόντρα επίθεση, δεν έχει ιδιαίτερη ντρίμπλα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.