Ο Σάσα αλλάζει το πλάνο

Metrosport Team16 Απριλίου 2022

Ενας μυϊκός τραυματισμός του Λούκας Σάσα είναι πολύ πιθανό να τον κρατήσει εκτός του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο “Κλ. Βικελίδης” και ο Χερμάν Μπούργος εξετάζει τρόπους κάλυψης του κενού του Βραζιλιάνου μέσου μέσα στους οποίους είναι και η τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Στο χθεσινό δελτίο Τύπου, η ΠΑΕ Αρης κοινοποίησε το πρόβλημα τραυματισμού του έμπειρου μέσου αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής του στο ντέρμπι. Στην πραγματικότητα, μάλλον δεν έχει καμία ελπίδα καθώς ο Λούκας Σάσα ταλαιπωρείται από θλάση και σε περίπτωση συμμετοχής του υπάρχει ο κίνδυνος υποτροπής και απουσίας από τους υπόλοιπους αγώνες των Playoffs. Μάλιστα, πληροφορίες της “Μ” αναφέρουν ότι ο Σάσα συζήτησε με τον Χερμάν Μπούργος και του ζήτησε να τον συμπεριλάβει στο πλάνο του, ωστόσο ο Αργεντίνος δεν είναι διατεθειμένος να ρισκάρει και να θυσιάσει τον παίκτη του για ένα παιχνίδι ανεξαρτήτως της σημασίας του.

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις και απουσιάσει ο Σάσα, αναμφίβολα πρόκειται για σημαντική απώλεια, δεδομένου του αγωνιστικού ρόλου του Βραζιλιάνου και κυρίως των στοιχείων που προσφέρει στο παιχνίδι της ομάδας του. Γιατί κανείς άλλος μέσος δεν προσφέρει τα τρεξίματα του 31χρονου, κυρίως σε κατάσταση άμυνας ή ακόμη τον μεγάλο αριθμό κλεψιμάτων στον χώρο της μεσαίας γραμμής μέσα από τα οποία δημιουργούνται οι προϋποθέσεις στο transition παιχνίδι.

Το συγκεκριμένο γεγονός βάζει τον Μπούργος σε διαδικασία εύρεσης τρόπου κάλυψης του κενού. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η χρησιμοποίηση του Σέικ Ντουκουρέ στο αρχικό σχήμα με την προσδοκία ότι ο έμπειρος μέσος θα καλύψει την ανασταλτική δράση του Λούκας Σάσα. Η αλήθεια είναι ότι ο Ντουκουρέ ούτως ή άλλως ήταν στο μυαλό του προπονητή του για το συγκεκριμένο παιχνίδι, πλέον η συμμετοχή του αποτελεί μονόδρομο.

Ενδέχεται όμως να υπάρξει κι άλλη αλλαγή προς την κατεύθυνση θωράκισης της μεσαίας γραμμής. Για την ακρίβεια, ο Μπούργος σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τριάδα στον άξονα με τους Ματίγια-Ντουκουρέ και τον Μπαντού Ντιαγέ με την προοπτική ο τελευταίος να έχει πιο δημιουργικό ρόλο και υποστηρικτικό στον Αμπουμπακάρ Καμαρά. Βέβαια το πρόσφατο παρελθόν έχει διδάξει ότι ο Χερμάν Μπούργος δεν εφαρμόζει πάντα (στον αγώνα) αυτά που εφαρμόζει στις προπονήσεις, αυτό αποδείχθηκε και από τις αποφάσεις του στους δύο τελευταίους αγώνες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.