Ο ρεαλιστικός... «απολογισμός» και η εικονική πραγματικότητα

Δημήτρης Μπούζας04 Ιουλίου 2021

Ενώ έχουν αρχίσει προετοιμασία όλες οι ομάδες, οι περισσότερες από τις οποίες ξεκίνησαν μάλιστα και τα φιλικά παιχνίδια που είχαν προγραμματίσει, εύκολα διαπιστώνει κανείς πως το ενδιαφέρον των επιτελών αλλά και των οπαδών τους στο συγκεκριμένο διάστημα, μοιράζεται στα δύο. Από τη μία παρακολουθούν «τι συμβαίνει» στα πρώτα φιλικά κι από την άλλη τι μπορεί να προκύψει από τα μεταγραφικά. Αυτό το τελευταίο εξιτάρει ιδιαίτερα τους οπαδούς εκείνων των ομάδων που έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις σοβαρής ενίσχυσης. Η ενημέρωση σε ότι έχει σχέση με την επιχείρηση ενίσχυσης των ρόστερ γίνεται πανομοιότυπα και με τον συνηθισμένο τρόπο. 

Αυτό σημαίνει ότι όλοι είναι υποχρεωμένοι να «λουστούν» ότι θα πλασάρουν τα δεύτερα και κρυφά ανεπίσημα γραφεία Τύπου που διατηρούν σχεδόν όλες οι ΠΑΕ. Εδώ, η προπαγάνδα έχει τον πρώτο λόγο αλλά και αμετακίνητη επιδίωξη να παρουσιάσει κάθε νεοαποκτηθέντα σαν ένα μεγάλο αστέρι, που θα προστεθεί στον ήδη υπάρχοντα «γαλαξία», με την πρόσθετη επισήμανση αν χρειαστεί, ότι είναι και ο παίκτης που θα κάνει και τη μεγάλη διαφορά. Από εκεί και πέρα – μετά το πρώτο «λούσιμο» δηλαδή – θα υπάρξει κι ένας διαχωρισμός. 

Οι εθισμένοι στον ψεκασμό θα παραμείνουν ακλόνητοι στις θέσεις τους, ενώ οι έχοντες κοινή λογική και διατηρούντες την αξιοπρέπεια τους, θα απομακρυνθούν άμεσα και θα σπεύσουν για την ενημέρωση τους από τους έστω και ελάχιστους εναπομείναντες, σοβαρούς και υπεύθυνους εκπροσώπους της ενημέρωσης. Οι οποίοι διαχρονικά δεν στρογγυλεύουν το λόγο τους και το γράψιμο τους και δεν «εκμισθώνουν» ποτέ τη γνώμη τους. Λέγεται και υποστηρίζεται πως το Euro δυσκόλεψε κάπως τη μεταγραφική αγορά, αναστέλλοντας τις όποιες δραστηριότητες ήταν προγραμματισμένες. 

Πιθανότατα να υπάρχει μια λογική στη συγκεκριμένη άποψη. Η οποία όμως ασφαλώς και δεν αφορά τις ομάδες μας, από τη στιγμή που βρισκόμαστε σε άλλο επίπεδο και σε άλλο βεληνεκές. Μένοντας λοιπόν στα δικά μας, είμαστε αναγκασμένοι να διαχωρίσουμε τις όποιες σκέψεις και επισημάνσεις μας από την εικονική πραγματικότητα που παρουσιάζουν τα δεύτερα και κρυφά γραφεία Τύπου, με τους πομπώδεις τίτλους, τους γιγαντότιτλους και τα φοβερά χτυπήματα. Κι αυτό γιατί ένας απλός και ρεαλιστικός απολογισμός σε υποχρεώνει να περιοριστείς δυστυχώς σε ελάχιστες ενδιαφέρουσες – μέχρι στιγμής – περιπτώσεις. Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στους μεγάλους της Σούπερ Λίγκα, διαπιστώνουμε πως ο Ολυμπιακός έχει βραχυκυκλωθεί στην κυριολεξία και μετά και τον τραυματισμό του Τικίνιο, δίνει στη δημοσιότητα νέα ονόματα υποψηφίων όπως του Κριστιάν Παβόν της Μπόκα και του Εντμίλσον Τζούνιορ της Αλ Ντουχαΐλ.

Προβληματίζονται επίσης για τη μεταγραφή του Σα μετά από την απώλεια του Βάτσλικ, τον οποίο είχαν έτοιμο αντικαταστάτη του και τον θεωρούσαν σίγουρο. Στην ΑΕΚ βλέπουμε τον Μιλόγεβιτς να αλλάζει ριζικά την άμυνα της Ένωσης, εμπιστευόμενος τον Στάνκοβιτς, τον Τζαβέλλα και το νεαρό Λάτσι. Ο Γιοβάνοβιτς διώχνει τον Σανκαρέ και δηλώνει ότι βασικοί πυλώνες του στη νέα χρονιά θα είναι ο Μαουρίσιο, ο Κουρμπέλης και ο Αλεξανδρόπουλος. Στον Άρη ιδιαίτερη μνεία μπορεί να γίνει για την μεταγραφή ενός τερματοφύλακα ο οποίος συνοδεύεται με άριστο βιογραφικό. 

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει στο γνωστό συντηρητικό μοτίβο με αλλεπάλληλες αναβολές, όπως η ολοκλήρωση της μεταγραφής του Ολιβέιρα και η καθυστέρηση σε ότι αφορά τον περιβόητο μέσο του ενός εκατομμυρίου ευρώ, όπως τον αναφέρουν εδώ και αρκετό καιρό χωρίς να μας πουν το όνομα του, ούτε το δεύτερο ανεπίσημο γραφείο Τύπου της Μικράς Ασίας. Ελπίδες αλλά και επιφυλάξεις με δυο λόγια, συγχρόνως όμως και ευχές για να βγει άσπρος καπνός και να βρεθεί τρόπος να ενισχυθεί έγκαιρα η ομάδα.

ΥΓ: Αλήθεια γιατί άφησε ο ΠΑΟΚ την πλέον ενδιαφέρουσα κατά γενική ομολογία μελλοντική επένδυση σε νεαρό Έλληνα ποδοσφαιριστή (Δουβίκα); Τι συνέβη και ο νεαρός σκόρερ και μεγάλο ταλέντο με 10 γκολ στο πρωτάθλημα ενώ βρισκόταν στο στόχαστρο και υπήρχε η εύκολη πρόσβαση με τον Μπέο, χάθηκε ξαφνικά; Γιατί δεν έγινε καμία προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση; Μήπως έχει σχέση και αυτή η υπόθεση με την ίδια αδιαφορία που επιδείχθηκε για τη βέβαιη μεταγραφή του Φεράρι, τον παίκτη που ζητούσε επίμονα ο Γκαρσία; Μυστήρια πράγματα...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.