Ο Ραζβάν ονειρεύεται να ξαναδεί τον δικό του, τον... κυρίαρχο ΠΑΟΚ

Δημήτρης Κανελλάκης04 Ιουνίου 2021

«Η φιλοσοφία μου είναι η κυριαρχία μας. Η ομάδα που πρέπει να κερδίζει πρέπει να είναι κυρίαρχη. Οταν κυριαρχείς η αυτοπεποίθηση των παικτών ανεβαίνει γιατί αισθάνονται δυνατοί. Αλλά και όταν δεν έχεις τη μπάλα πρέπει να κυριαρχείς. Αν αναλύσουμε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, οι ομάδες που παίρνουν Πρωταθλήματα είναι αυτές που δέχονται τα λιγότερα γκολ. Οπότε ναι πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό. Αλλά είναι «εύκολη» δουλειά για μένα και από τις πρώτες που πρέπει να γίνουν».

Σα να μην πέρασε μια μέρα... Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέστρεψε έχοντας ακριβώς τον ίδιο τρόπο σκέψης που είχε και στη διάρκεια της πρώτης θητείας του στον ΠΑΟΚ.

Τα λόγια του ήταν αρκετά για να θυμηθούμε τον... δικό του ΠΑΟΚ, τον ΠΑΟΚ που έφτασε στην κορύφωση των επιτυχιών του με την κατάκτηση του νταμπλ το 2019. Και να σκεφτούμε, φυσικά, ποιο είναι το βασικό συστατικό που θέλει να διαθέτει ο ΠΑΟΚ -και πάλι- από δω και πέρα.

Ποιος μπορεί, άλλωστε, να ξεχάσει αυτό ακριβώς στο οποίο αναφέρθηκε ο Ρουμάνος, την... κυριαρχία. Ηταν το κορυφαίο χαρακτηριστικό του ΠΑΟΚ τις περιόδους 2017-2018 και 2018-2019.

Ηταν τότε που ο ΠΑΟΚ... έπνιγε κάθε αντίπαλό του στο γήπεδο. Του ασκούσε τέτοια πίεση, από το πρώτο δευτερόλεπτο του κάθε αγώνα, που δεν τον άφηνε να αναπνεύσει. Ήταν τότε που ο ΠΑΟΚ δεν άφηνε τους αντιπάλους του ούτε καν να σκεφτούν, τους μπλόκαρε, τους προκαλούσε πανικό, τους αποσυντόνιζε.

Ο Λουτσέσκου θέλει να φτιάξει αυτό που έχει αποδείξει ότι ξέρει, ότι μπορεί... Εναν ΠΑΟΚ που θα έχει και πάλι αυτοπεποίθηση, πίστη, που δεν θα τον φοβίζει τίποτε, που δεν θα χάνει τον προσανατολισμό του σε καμία στιγμή και που θα έχει την ικανότητα ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις να αντιδρά.

Δεν θα σταθώ σήμερα σε σχόλιά του όπως "ο ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται τερματοφύλακα", ή "θέλω τον Ελ Καντουρί" και "είναι σημαντικός ο Τζόλης.

Αυτά έχουμε χρόνο μπροστά μας να τα δούμε και να καταλάβουμε καλύτερα τι έχει στο μυαλό του ο Ρουμάνος και πώς σχεδιάζει να χτίσει το νέο ΠΑΟΚ.

Σε αυτή τη φάση μετράει η κεντρική φιλοσοφία και το συναίσθημα. Οταν ακούς τον Λουτσέσκου να λέει ότι "αισθάνομαι σα να μην έφυγα ποτέ", ή ότι "εδώ είναι η ψυχή μου", καταλαβαίνεις ποια είναι και η ψυχολογική κατάσταση, ποιο είναι και το δέσιμο που υπάρχει, ποιο είναι γενικότερα το υπόβαθρο αυτής της σχέσης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.